CHP Sözcüsü: 'Saray emperyal güçlerin pinpon topuna döndü'

CHP Sözcüsü: 'Saray emperyal güçlerin pinpon topuna döndü'

CHP'nin MYK toplantısının ardından parti sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Türkiye2de işsizilk sorununun giderek büyüdüğünü belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak,"İşsizlik milletimizin üzerine karabasan gibi çöküyor. Türkiye’nin en büyük firmaları iflas ediyor ya da üretime ara veriyor. Krizden eğitim kurumları da nasibini alıyor. Batan özel okullarda öğretmen ve öğrenciler öfke ve endişe içinde ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çiftçilerimiz, esnaflarımız, ailelerimiz borç yükü altında eziliyor. Çekinin ödeyemeyen pek çok insan hapse girme aşamasına gelmiş durumda. Borçlarını ödeyemeyen yurttaşlarımız büyük umutsuzluk içinde. Vatandaşlar canına kıyıyor. Bıçak artık kemiği delip geçti" dedi.

CHP'nin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Faik Öztrak konuşmasına şu sözler ile devam etti:

"Saray’ın kulakları milletin feryatlarına tıkanmış. Ülkemizin sorunları dağ gibi birikirken Saray başka ülkelerin sorunlara dahil olma peşinde. İktidarın ideolojik tercihleri, dış politikamızı esir almış durumda. Çok ciddi hatalar yapıyorlar, hataların yükünü de Mehmetçiklerimizin omzuna ve milletimizin sırtına bırakıyorlar. Saray hatalarından ders de almıyor. Bundan sekiz yıl önce Suriye’deki iç savaşa talep olunmaması gerektiğini belirttik, bizi dinlemediler. Ailecek tatil yaptıkları kardeş Esad’ı bir gecede kalleş Esed’e çevrildi. Yüzlerce Mehmetçiğimiz şehit oldu, vatandaşlarımız Suriye’den gelen teröristlerin bombalı saldırılarda yaşamını yitirdi ya da yaralandı. Ülkemiz uluslararası ilişkilerde itibar kaybetti.Tüyü bitmedik yetimim hakkını babalarının malı gibi dağıtırken kimseye sormuyorlar. Saray emperyal güçlerin pinpon topuna döndü."