CHP 'yapayım' diyor, AKP izin vermiyor... Boya badana kavgası!

CHP 'yapayım' diyor, AKP izin vermiyor... Boya badana kavgası!

Okulların yeni döneme hazırlanması için badana boya işlemlerini yapan Beylikdüzü Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilinçli olarak el çektirildiğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Okullar siyasete alet ediliyor” dedi. İBB’nin tüm okulları boyaması nedeniyle belediyeye izin verilmediği öğrenildi.

Okulların yaz aylarında yapılan boya badana ve tamirat işleri bu yıl Beylikdüzü'nde tartışmalara neden oldu. Beylikdüzü Belediyesi’nin okullarda yapacağı çalışmaların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından durdurulduğunu ifade edilirken; müdürlüğün belediyeden bu yönde bir talebi olmadığı iddia edildi. Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl ki okul tadilatı çalışmalarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul müdürlerine verilen talimatla durdurulduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu önünde bir basın açıklaması yaptı. Karabat, “Bu uygulama İstanbul’da sadece Beylikdüzü Belediyesi'nde yapılıyor. Türkiye’nin en büyük derdi eğitim. Eğitimi küçük siyasi oyunların içine çekmek çok yanlış olur. İBB de bizimdir, Beylikdüzü Belediyesi de bizimdir” dedi.

4 YILDIR YAPILIYORDU

Beylikdüzü Belediyesi'nin okullarla ilgili birçok alanda çalışmalar yaptığına işaret eden Özgür Karabat, okullardaki çalışmaların durdurulmasının söz konusu çalışmaları yapan işçileri de mağdur ettiğini söyledi. Karabat, "Beylikdüzü'nde bulunan okullardan Kaymakamlığa yazılar yazıyorlar. Beylikdüzü Belediyesi'nin tadilatta bulunmasını istiyorlar. Dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi de devlet erkanının talebini resmi yazışmalar silsilesi sonrasında bu hizmetleri yerine getiriyor. Tam başlamışken İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün okul müdürlerine verdiği talimat ile belediye ekiplerinin okulları terk etmesi tadilatı bakımı ve onarımı yarıda bırakıp gitmesi istenmiştir. Durduk yerde, 4 yıldır yapılan şey neden durduruldu? Resmi yazıyla karşılanması istenen hizmetlerin devamında sadece fısıltıyla, whatsapp yazıymaları ile Beylikdüzü Belediyesi'nin oradan çekilmesi isteniyor, karışıklık yaratılmak isteniyor. Bu hizmet yarıda kalırken velilerin kaygısı aynı hizmetin İBB tarafından yapılamayacağı yönünde şüpheleri var. Eğitime siyaset sokulması taraftarı değiliz” diye konuştu.

BİR ÇOK HİZMETTE BULUNDU

“Eğitim hayatındaki bu çalkantılardan çocuklarımızın en az etkilenmesini sağlamak bizlerin görevidir” diyen Karabat, “Kimi zaman bir öğretmen, hayırsever, veli, kimi zamanda Beylikdüzü Belediyesi gibi bir belediye ortaya çıkıp çocukların okul hayatını daha konforlu hale getirmek için türlü fedakarlıklar yapıyor. Tek gaye okulların standartlarını yükseltip özel okullarda olduğu gibi öğrencilerimizin daha konforlu hizmet almasını sağlamak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Beylikdüzü'ndeki okulların eksikliklerini gidermek, konforunu arttırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğü ve okul aile birlikleri ile çalışmalar yapmıştır. Birçok okulu boyamış, güçlendirmesini yapmış, engelli rapmaları kurmuş, laboratuvarlar açmıştır” ifadesini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi'nin eğitime 42 milyon lira ayırdığını söyleyen Karabat, “Geçen yıl Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu'nun eksikleri tamamlandı ve iki yeni okul Beylikdüzü'ne kazandırıldı. Bu kalemleri alt alta koyup belediye ne kadar yatırım yaptı diye sorduğumuzda bu rakam 42 milyon lirayı buluyor. Bu rakamın yarısı okulların tadilatına harcandığı gibi yarısı da yeni yapılan okullara harcanmış. Demek ki 4 yıldır ilçesinde eğitime değer veren bir belediye yönetimi anlayışı var. 4 yıldır burada karşılıklı bir mutluluk var”  dedi.

'SİYASİ OYUNUN İÇİNE ÇEKİYORLAR'

“Peki 8 Ağustos tarihi itibarıyla ne oldu ve sizin karşınıza çıktık” diyen Karabat sözlerini şöyle sürdürdü; “Beylikdüzü Belediyesi her yıl olduğu gibi güzelleştirme faaliyetlerine başladığı okul sayısı 34'tür. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün okul müdürlerine verdiği talimatla okulları terk etmesi tadilat, bakım ve onarım işlerinin yarıda bırakılıp gitmesi istenmiştir. Durduk yerde Beylikdüzü Belediyesi okullarımız daha konforlu hale getirmesin diye bir istek olur mu? Dört yıldır yapılan şey neden durduruldu? Çünkü okulların Beylikdüzü Belediyesi değil İBB tarafından tamir ettirilmesi isteniyor. Ben yıllarca Başakşehir'de ilçe başkanlığı yaptım. Orada da AK Partili bir belediye var. Ben telefon ederek sordum ve Başakşehir Belediyesi'nin okullarda boyama ve tadilat işlerini sürdürdüğünü öğrendim. Şimdi neden bu işler yapılıyor? Deniliyor ki İBB tadilat yapacak. Hayır öyle bir sebep değil. Belli ki Beylikdüzü Belediyesi'nin uygulamalarına karşı bir tavırla karşı karşıyayız. 
Türkiye’nin en büyük derdi eğitimken eğitimi siyasi oyunların içine çekmek çok şanlış bir tavırdır.”

'BU HİÇ AHLAKİ DEĞİL'

Karabat sözlerini şöyle sürdürdü, “İBB'de, Beylikdüzü Belediyesi'de bizimdir. Devletin kurumlarını çatıştırma haline getirmek son derece yanlıştır. Aralarında işbirliği yaparak daha kuvetli hizmetler verebilirler. Beylikdüzü Belediyesi'nin tavrı işbirliği ve hizmetten yanadır. Eğitime katkı vermek ancak böyle olur. Diğer türlüsü eğitime ne hizmettir ne de katkı sağlar. Bugün 4 yılda eğitime 40 milyon liradan fazla bir yatırım yapan bir belediyeyi son dakikada by pass etmeye çalışmak ahlaki değildir. İBB Başkanı hizmet değil bunu alışkanlık haline getirmiştir. Biz daha önce onun bu tecrübelerini Başakşehir'den biliyoruz. Gürpınar'daki kentsel dönüşüm sorununda, Yağlı Güreş Festivali'nin iptalinde, Yakuplu, Marmara, Gürpınar mahallelerinde koymadığı otobüsleri de biliyoruz. Beylikdüzü Belediyesi yaptı diye taziye evini yıkmaya, kapatmaya çalışan zihniyet var karşımızda. Bu tavır burada kalmayacak. TBMM'de bunu gündeme getireceğiz. Bu konuyu Milli Eğitim Bakanılığı'na ileteceğiz.”

SADECE BEYLİKDÜZÜ'NDE...

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer'in neden yanında olmadığı sorusunu da cevaplayan Karabat, “İlçe başkanımızla görüştüm milletvekili olarak ben açıklama yapmak istedim. Konunun muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı. Beylikdüzü Belediye Başkanımızın her zamanki gibi bir nazik tavrı var İBB ve başka bir kurumla çatışma halinde olup bu konunun üzerine gitmek istemiyor. Belediye başkanımız Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de bir yazı ile durumu anlattı. Burada bu şekilde bulunmak benim tercihimdir. Burada benimle beraber meclis üyeleri var seçilmiş kişiler onlar. Ben de seçilmiş bir milletvekiliyim. Bu uygulama şu anda sadece Beylikdüzü Belediyesi'nde. Beylikdüzü parlayan belediyelerden biri olduğu için böyle bir uygulamaya gidildiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İBB HEPSİNİ YAPACAK

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bilgi aldığımız bir yetkili ise olayın farklı yöne çekildiğini iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki tüm okullardaki badana, boya, tamirat gibi işlemlerini bu yıl kendisinin yapacağını belirttiğini söyleyen yetkili, “O talebe karşılık bu karar alındı. Sonuçta İBB, Beylikdüzü Belediyesi'nin bir üst kurumu. Ortada büyütülecek bir mesele de yok aslında. Sonuçta kim yaparsa yapsın önemli olan okulların yeni döneme hazır olması” diye konuştu.