CHP, yerel basının sorunlarını TBMM'ye taşıdı

CHP, yerel basının sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'yerelde bir çok ilde faaliyet gösteren basın kuruluşu ve basın emekçilerinin, ekonomik ve sosyal hakları dahil yaşadıkları bir çok sıkıntının araştırılması ve çözüm üretilmesi amacıyla' Türkiye Büyük Millet Meclisine Araştırma Önergesi verdi.

Tarhan “Yereldeki habercilik yok olursa, Ülke çapında Habercilik sağlıklı yapılamaz” dedi.

HER İLİN EN KÜÇÜK KASABASINDA NE OLDUĞUNU YEREL BASIN SAYESİNDE ÖĞRENİYORUZ

Tahsin Tarhan, “Bugün Anadolu’daki haber niteliği taşıyan bütün olayları yerel basın sayesinde öğreniyoruz. En ücra kasabamızda vatandaşımızı mutlu eden ya da onların aleyhine olacak bir durum varsa haber aşkı ile görev yapan basın emekçilerimiz sayesinde gündeme geliyor.

Ancak Eğitimli eleman eksikliği, teknolojik alanda yetersizlik, halkın yerel gazeteyi yeterince benimsememesi, haber akışının ve sunumunun tatmin edici düzeyde olmaması gibi konularda da yerel gazeteler oldukça sıkıntılıdır.” Dedi.

YEREL BASINDA TİRAJ KAYGISI DEĞİL MESLEĞE AŞK İLE BAĞLILIK VAR

Tahsin Tarhan “Türkiye’de yerel basınla ilgili yapılan toplantıların, hemen hemen hepsinde gazete sahipleri ve çalışanları tarafından dile getirilen sıkıntıların başında ekonomik güçlükler ve tiraj kaygısı yüzünden kapanma durumu bulunmaktadır.

Haber toplamak, haberi basmak ve bu basılan haberleri kitleye duyurabilmek için oluşmuş gazeteler ayakta kalabilmek için yeterli maddi güce ihtiyaç duymaktadır. Bugün Türkiye’de ulusal çapta yayın yapan gazeteler ve basın kuruluşları reklam alabilmek için tiraj kaygısı yaşarken yerel basın emekçileri mesleklerini özveri göstererek aşk ile icra etmektedirler” dedi.