CHP’li başkandan Sinan Akçıl'a şok cevap: İnsanların duygularıyla oynuyor

CHP’li başkandan Sinan Akçıl'a şok cevap: İnsanların duygularıyla oynuyor

Popçu Sinan Akçıl'ın 15 Temmuz ile ilgili video çektiği ve anma etkinliklerine katıldığı için Ayçiçeği Festivali programından çıkarıldığı iddiasına Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu'ndan cevap geldi...

Başkan Altayoğlu, Sözcü.com.tr‘ye açıklamalarda bulunarak, bu yıl 27’incisi kez düzenleyecekleri Ayçiçeği Festivali’yle ilgili Akçıl’ın iddialarının doğru olmadığını söyledi. Festival ile ilgili her yıl organizatör firmalardan fiyat teklifi aldıklarını, piyasa araştırması yaptıklarını, ardından da festival komisyonu tarafından sahne alacak sanatçıları belirlediklerini anlatan Altayoğlu, Akçıl’ın iddialarına şu cevabı verdi: “Bizim hiçbir anlaşmamız, sözleşmemiz, görüşmemiz olmayan Sinan Akçıl isimli şarkıcı, Instagram’dan paylaşarak, halk oylamasında birinci geldim, hayrabolu anlaşmamı feshetti diyor. Bizim sözleşmemiz yok. Olsa tazminat şartlarımız var.”

ANMA ETKİNLİKLERİNE BEN BİZZAT KATILDIM

Bu yılki festivale Simge Sağın, Koray Avcı ve Gülben Ergen’in katılacağını belirten Altayoğlu, “Akçıl, ’15 Temmuz etkinliklerine katıldığım için konserimi iptal ettiler’ diyor.

Biz insanların nereye katılıp katılmayacağına bakmayız. Gülben Ergen de katıldı 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için yapılan etkinliklere…

İnsanların manevi duygularıyla oynuyor.

Akçıl, 15 Temmuz paylaşımlarını sebep gösteriyor, ancak biz festivalde sahne alacak sanatçıları 14 Temmuz’a kadar belirlemiştik.

Ben bizzat 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programına katıldım. Belediye olarak her türlü desteği verdik” dedi.
 

‘KONUYU YARGIYA TAŞIYORUZ’

Akçıl’ın açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra birtakım medya kuruluşları da haberi “CHP’li belediyeden 15 Temmuz linci” vermişti.

Bu haberler ve tweet’lerle ilgili de yargıya gittiklerini ve durdurma kararı aldırdıklarını anlatan Altayoğlu, “Bunlar hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağız” açıklamasını yaptı. Festivale geçen yıl Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Sefa Doğanay ve İpek Tanrıyar, İrem Derici, ondan önceki sene de Kıraç, Bengü, Gripin katılmıştı. Geçen yıl katılan isimler arasında bulunan Sefa Doğanay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Ağustos ayında verdiği davete katılan isimler arasındaydı.