CHP'li Canpolat, Kartal ve Maltepe'de konuştu: Dimdik ayaktayız!

CHP'li Canpolat, Kartal ve Maltepe'de konuştu: Dimdik ayaktayız!

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kartal ve Maltepe CHP ilçe Başkanlıkları ile Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Gelecek her türlü badireye hazırlıklı olduklarını söyleyen Canpolat, "Dimdik ayaktayız" diyerek mesaj verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasından sonra Belediye Başkanlarına moral desteği için iki ilçe örgütü ve belediyelerini yönetim kuruluyla birlikte ziyaret etti.

Maltepe Belediyesini ziyareti sırasında, Maltepe Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen İstanbul 3 Nolu Şubesi arasında, belediye çalışanı 409 memuru kapsayan Toplu iş Sözleşmesine de katılan Canpolat CHP’li belediyelerin nasıl emekten yana oldukları bu sözleşmedir dedi. İmzalanan sözleşme kapsamında memurlara yüzde 20.8 zammın yanı sıra, 6 maaş ikramiye verilecek. Sözleşmede, kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, engelli çalışanlara ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de ikramiye verilmesi de yer alıyor. Pek çok sosyal hakkı da beraberinde getiren sözleşme kapsamında 1 Mayıs Emek Bayramı’nda tüm memurlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın memurlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise engelli çalışanlar izinli sayılacak.

İmza törenine CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,  CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tüm Bel-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Hıdır Demirtaş, DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Nevzat Karataş, iş yeri sendika temsilcileri ve çok sayıda çalışan katıldı.

Canpolat iki ilçe örgütünde yaptığı konuşmalarda örgütü dimdik ayakta olduğunu, gelecek her türlü badireye hazırlıklı olduklarını anlattı.

CHP İl Başkanının yaptığı moral desteği amaçlı ziyaretler 14 CHP’li Belediye Başkanının tamamını kapsıyor. Önümüzdeki hafta tüm belediyeler ziyaret edilmiş olacak.