CHP'li Gürer: Çiftçi yok olursa ülke yok olur

CHP'li Gürer: Çiftçi yok olursa ülke yok olur

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Çiftlik ilçesine bağlı köy ve kasabalarda vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Mahmutlu, Çardak ve Ovalıbağ köylerini ziyaret eden Gürer, Türkiye’de tarımı bitirme noktasına getiren hükümeti eleştirdi. Gürer, “Çiftçi yok olursa, ülke yok olur” dedi.

AKP 15 YILDA TARIMI BİTİRDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız ile birlikte ziyaret ettiği Mahmutlu, Çardak ve Ovalıbağ köylerinde vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, AKP hükümetlerinin 15 yıl içinde Türkiye’de tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini söyledi. 

KÖYLER BOŞALDI, ÖĞRENCİLER TAŞIMALI EĞİTİME ZORLANDI

Türkiye genelinde 1 milyon 400 bin, Niğde’nin köylerinde ise 6 bine yakın öğrenci evlatlarımız taşımalı eğitime mecbur bırakılıyor diyen  Ömer Fethi Gürer: “Çocuklar köylerden, il ve ilçe merkezlerine taşımalı eğitim almaya gitmek zorunda kalıyor. Ulaşım sorun, yol sorun, veli okul ilişkisi kopuyor, kızların okullaşması azalıyor, Neden? Çünkü köylerde göç var. Köyler neden boşaldı? Çünkü köylerde tarım ve hayvancılık azaldı, hatta bitme noktasına geldi. Üretim azalıyor, insanlar büyükşehirlere göç etmek zorunda kalıyor.” dedi. 

SORUNLARIN  TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Köylerin boşaltılmasının, çiftçiliğin yok olması anlamına geldiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer:” Çiftçi yok olursa o sömürge olur. Çiftçi kayıt sistemine dahil olmadığın zaman ürün zarar gördü mü devlet zararını da karşılamıyor. Köylerden göçü durduracak köyde yaşamı güçlendirecek destekler sağlanmalı, üretici ürettiği ürününü değerine vermeli, girdi fiyatları düşürülmeli, yokluk ve yoksulluk kader değil iyi yönetilmemekten doğar. Köyün köylünün çiftçinin sorunlarını defalarca kez TBMM’de gündeme getirdim. Çiftçilerimizin sorunlarının çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.