CHP’li Gürsel Tekin iddialı konuştu: ‘Anketlerden ben çıkıyorum’

CHP’li Gürsel Tekin iddialı konuştu: ‘Anketlerden ben çıkıyorum’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için, “Günü gelince açıklarım” diyen Gürsel Tekin, AKP’nin anketlerinin tamamından kendi isminin çıktığını söyledi. İktidara ‘seçimi sabote etmeyin’ çağrısını yapan Tekin, ‘Rakip olabilecek insanlara tuzak kurarak, onları nasıl engeleyebilirim yöntemlerinden vazgeçin” uyarısıyla dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını, ‘günü gelince açıklarım’ derken, AKP’nin kentte yaptırdığı anketlerin tamamından kendisinin çıktığını söyledi. CHP’nin hemen her kademesinde görev aldığını, Genel Merkez'in aday konusunda en doğru kararı vereceğine inandığını belirten Tekin, "Ben ne konuşursam bilerek konuşuyorum" dedi. İktidardan seçim sürecini sabote etmemesini isteyen Tekin, “Seçimle gelen seçimle gitsin. Rakip olabilecek insanlara tuzak kurarak, onları nasıl engelleyebilirim yöntemlerinden vazgeçin” uyarısıyla da dikkat çekti. Elinde sağlam bilgiler olduğunu belirten Tekin, “Allah'tan başka kimseden korkumuz yok” ifadelerini kullandı.

’11 MİLYON SEÇMEN NE İSTİYOR?’

Tekin, Gazete Damga ile yaptığı söyleşide, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne talip olduğunuz biliniyor. CHP içerisinden önemli isimler de İBB aday adaylıklarını açıkladılar. Sizin durumunuz nedir?’ şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Burası İstanbul ve Türkiye'nin kaderini değiştirecek seçim bölgesi. Gürsel Tekin'in özel talepleri ile olacak bir şey değildir. Benim kişisel olarak, hadi adayım deme şansım yok. 11 milyon seçmen ne diyor? Kadıköy'e, Bakırköy'e, Beşiktaş'a talep açarsınız. Seçimi alırsınız ama İstanbul'u kaybetmenin sorumluluğu 81 milyonundur. Onun için yapılması gereken 11 milyon seçmen ne istiyor bunu anlamak. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ne istiyor? Genel Merkez çok detaylı araştırmalar yapmak zorunda. Millet kimi istiyorsa adayımız o olacak. Biz de onun etrafında kenetleneceğiz. Bana da görev düşerse başım üstüne. Ama böyle çıkıp da ben adayım diyecek durumda değilim.

ANKETLER

Ben önce şunu söyleyeyim. Bildiğim bir şey var. İktidar partisinin çok sayıda araştırmaları bulunuyor. Doğal olarak muhalefeti de soruyorlar. Bu araştırmaların tamamında benim adımın çıktığımı biliyorum.”

Tekin, adaylığı için Genel Merkezin karar vereceğini ifade ederek, “İktidarı uyarıyorum. Sakın bu süreci sabote etmeye kalkışmayın. Seçimle gelen seçimle gitsin. Rakip olabilecek insanlara tuzak kurarak, onları nasıl engelleyebilirim yöntemlerinden vazgeçin. Bunun yararı olmaz. Elimde bilgilerim var benim de. Hiç önemli değil, bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Ben ne konuşursam bilerek konuşuyorum. Geçmiş dönemlerde sizlere de benzer tuzaklar kurulmuş olabilir. Ama bütün bu olumsuzlukların içinden geçen insanlar olarak başka siyasetçilere sırf rey uğruna şantaj, tuzak kurmaya kalkışırsanız en çok kendinize zarar verirsiniz. Biz hakkaniyet istiyoruz”

‘2014’TE BEKLENTİM FARKLIYDI’

Tekin, bu Pazar seçim olsa, İstanbul’u CHP’nin alacağını belirterek, “Herhangi bir aday, ben ya da başkası, bunlar ölçümlemelerle olacak. Kim bu vasıflara uygunsa adayımız odur. 2009'da aday olmak istedim. Sayın Baykal da 'çalışmalarını yap' dedi. İstanbul halkına sorduk. Üç ankette de Kemal Bey'in ismi çıkınca kendim çekildim. Bana bir görev çıkarsa hazırım diyorum. Benden yüksek oy alan arkadaşımın da başımın üzerinde yeri vardır” diye konuştu.

‘2014'te İBB adayı olsaydınız seçimi alabilir miydiniz?’ şeklindeki soruya da Gürsel Tekin, “2014'te benim beklentilerim farklıydı. 39 ilçeyi seçimi kazanabilecek şekilde planlamıştım” karşılığını verdi. ‘Planlayamayan belediye başkanı olur mu?’ sorusuna da Tekin, “Mustafa Bey çok planlayamadı. Merkez ilçelerle meşgul oldu. Bağcılar, Esenyurt, Esenler önemli” dedi.