CHP’li Özbolat: Yeni katliamların yaşanmaması için birlik olmak zorundayız

CHP’li Özbolat: Yeni katliamların yaşanmaması için birlik olmak zorundayız

24. Dönem K. Maraş Milletvekili Durdu Özbolat, Didim’de düzenlenen ‘Türkiye’de Demokrasi’ konulu panele katıldı. Özbolat, “Erdal Eren ve onun gibi devrimcilerin hatırası önünde saygıyla eğilerek, yeni katliamlar yaşanmaması birlik olmak zorundayız” dedi

Onurcan Uygur / YURT 

24. Dönem Kahraman Maraş Milletvekili Durdu Özbolat, Didim Alevi Bektaşü Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye’de Demokrasi Mücadelesi’ konulu panele katıldı. Zerrin Alpaslan’ın yönettiği panelde Durdu Özbolat’ın yanı sıra Erdal Eren’in sınıf arkadaşı Önder Eraldemir de konuşmacı olarak katıldı. Panele Ege Bölge Temsilcimiz Özgür Tuğrul, Yazarımız Başak Kamacı Budak, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Yöneticisi Hüseyin İlhan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'DEVRİMCİLERİN HATIRASI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM'

Erdal Eren ve onun gibi devrimcilerin hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirterek sözlerine başlayan Durdu Özbolat, “Maraşlar, Sivaslar yaşamamak için örgütlenmeliyiz. Birçok yoldaşımızı, arkadaşımızı ya idam sehpasında ya da haince bir pusuda yitirdik. Bizler, lafa gelince Deniz, Mahir, Yusuf oluyoruz ama sadece sözde kalıyoruz. Bundan sonra yeni katliamlar yaşanmaması için neleri yapabiliriz onları konuşmamız gerekiyor” dedi

'KALANLARA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR'

Özbolat, “Ölen yoldaşlarımızın hiçbiri boşuna ölmedi. Onlar bize bir mücadeleyi ve birçok şeyi miras bırakarak öldüler. Bundan sonrasına da kalanlara sahip çıkmak bizim, sizin ve hepimizin görevidir” diye konuştu.

'AKP HERŞEYİ ALT ÜST ETTİ'

Eğitimin, hukukun alt üst edildiğine vurgu yapan Özbolat, “AKP iktidarı eğitimi de hukuku da sağlığı da her şeyi alt üst etti. Toplum gün geçtikçe ayrışmaya gidiyor. Siz Didim’de bunun farkında olmayabilirsiniz belki ama geçen gün gittiğim Tokat gezisinde ben şahit oldum. Bu ayrışmanın baş sorumlusu ABD’dir. Suriye’den kaçan IŞİD teröristleri, ülkemizde dolaşıyor. O yüzden yeni Maraşlar yaşanmaması için birlik olmalıyız” dedi.

'GAZETEYİ KURDUĞUM İÇİN 450 DAVA AÇILDI'

Bir şeyler değişmeli diyen vatandaşlara seslenen Özbolat, “Eğer birlik ve beraberlik istiyorsak, bu mücadeleyi veren insanlara destek olmak lazım. Ben YURT Gazetesi’ni kurdum. Yaklaşık 7 yıldır AKP iktidarının yarattığı adaletsiz, hukuksuz ve ayrıştırıcı ortamına karşılık tek başıma mücadele ediyorum. Kendi adıma sadece 450 dava açıldı. Avukat yetiştiremiyoruz. İktidar bütün algı ve güç odaklarıyla bizimle uğraşıyor. Bankacılık, hukuk sistemleriyle bizleri yıpratıyor. Bu noktada halkın gücü devreye girmesi gerekirdi. Ben beklediğim ilgiyi bulamadım. Bu gazete sizin, hepimizin. Havuz medyasına karşılık gerçeği öğrenebileceğiniz gazete sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Muhalif basına sahip çıkın, çıkın ki gerçekten haberiniz olabilsin” dedi.

'MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ'

Erdal Eren’in sınıf arkadaşı Önder Eraldemir ise, “Vatandaşlarımıza ülkenin gerçeklerinden bahsetmeliyiz. Asgari ücret adı altında verilenin aslında bir kölelik ücreti olduğunu anlatmalıyız. Mücadelemizi yükseltmek zorundayız. Maraş’ı, Sivas’ı doğru anlatarak verilen mücadeleleri söylemeliyiz” diye konuştu.