CHP'li İlgezdi: Kadına 3 lira ayıran bütçe yaşatmaz öldürür!

CHP'li İlgezdi: Kadına 3 lira ayıran bütçe yaşatmaz öldürür!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne sadece yüzde 1 pay ayırmasına sert tepki göstererek, “Kadın başına buradan ancak ve ancak 3 lira düşüyor. Aslında kadına, şiddeti de, tacizi de, sefaleti de hak görüyorsunuz. Kadına 3 lira ayıran bu bütçe yaşatmaz öldürür!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Meclis’te görüşülmekte olan 2020 Bütçesi üzerine CHP Grubu adına yaptığı konuşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 125 milyar 8 milyon lirayla en büyük 2'nci bütçe olduğunu ancak bu bütçenin yüzde 84’ünün zorunlu ödemelere ayrıldığını ortaya koydu. “Bu parayla onlarca Şiddeti Önleme Merkezi açılabilir, şiddet önlenebilir, istismar ve tecavüzün önüne geçilebilir, çocuk yaşta zorla evlilikler engellenebilir ve kadın, istihdama katılabilir; kısacası, bugüne kadar yapılmayan ne varsa bu bütçeyle aslında yapılabilir” diyen İlgezdi, bunların hiçbirinin yapılamadığını çünkü iktidarın Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne yüzde 1 pay ayırdığının altını çizdi.  Gamze Akkuş İlgezdi, Genel Müdürlük bütçesinin kadın başına 3 liraya tekabül ettiğini söyleyerek “Kadın başına buradan ancak ve ancak 3 lira düşüyor. Aslında kadına, şiddeti de, tacizi de, sefaleti de hak görüyorsunuz.  Kadına 3 lira ayıran bu bütçe yaşatmaz öldürür!” diye konuştu.

 İŞSİZLİĞE ÇARE OLMAYAN, KADIN DÜŞMANI BÜTÇE 

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi 2020 bütçesinin kadın düşmanı, halka yaşam hakkı tanımayan, çalışanlara ve işsizlere çözüm sunmayan, vatandaşa can suyu olmadığını ifade ederek, “Geleceği yok eden bu bütçeyi reddediyoruz” dedi.