'Çin'den gelen 11 bin yolcu tarandı'

'Çin'den gelen 11 bin yolcu tarandı'

Sağlık Bakanı Koca, Corona Virüsü açıklamasında havalimanlarında 11 bin yolcunun tarandığını ve bu zamana kadar 70 kişinin gözetim altında tutularak Türkiye'de olumsuz bir vaka ile karşılaşmadıklarını belirtti.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 213 kişinin ölümüne neden olan Corona Virüs için alınan önlemler ve son durum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. 

Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'HAVALİMANLARINDA 11 BİN YOLCU TARADIK''

"Havalimanlarından 24 saat sağlık personeli bulunduruyor. Kontrol önlemleri devrede yer alıyor. Turizm şirketlerine yönelik bilgilendirmemizi yaptık. Bu zamana kadar havalimanlarında 11 bin yolcu tarandı. Yeterli koruyucu ekip ve malzememiz bulunuyor. Ve şu ana kadar herhangi bir vakaya rastlanmadı. Okullar açıldığında ise bilgi notlarını MEB ile paylaşmış olacağız."

"TÜRKİYE'DE KESİN OLARAK CORONA VİRÜSÜ HASTAMIZ OLMADI"

Ateş, öksürük gibi belirtiler görülse bile tedbir amaçlı kontrol altına alıyoruz. 68 kişiden veri alındı. Türkiye'de kesin olarak Corona Virüsü olan hastamız olmadı. DSÖ seyahat kısıtlamasına gerek olmadığı ve uluslararası ticareti etkilememesini gerektiği söyledi. DSÖ ayrıca Türkiye'nin de arasında bulunduğu ülkelerle ilgili enfeksiyon kontrol olarak kendilerine olan güveni göstermektedir ifadesini kullandı."

"34 TÜRK VUHAN'DAN GETİRİLECEK"

"Vuhan kentinde ikamet eden hiçbir şekilde hastalık şüphesi olmayan vatandaşlarımız var. Onları orada bırakarak vatandaşlarımızı riske  atamayız. Gerekli adımların atılmasının ardından, izinler alındı, vatandaşlarımızı getirmek istiyoruz. Uçakta gerekli tıbbi malzemeler mevcut. 34 Türk vatandaşımız uçağa alınacak. Uçak indiğinde de 14 gün gözlem altında tutulacak. Kullanmadığımız bir hastaneyi bu süreçte kullanır hale getirdik. Ve bu hastane de tekrar kullanılmayacak bir hastane olacak. "

"TEDBİR ALMAYA UYARIDAN ÖNCE BAŞLADIK"

"Termal kamera hariç bir tedbir yok. Dünyada da yer almıyor. DSÖ uyarmadan önce yani 20 gün önce tedbirleri almaya başladık. Çin'den gelen vatandaşlarımız ise en ufak halsizlik durumunda gözetim altına alarak vaka takibi yaptık."