‘Cinsel saldırılar yüzde 434 arttı’

‘Cinsel saldırılar yüzde 434 arttı’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, çocuklara yönelik cinsel taciz ve saldırıların münferit olmaktan çıktığını belirterek, ‘’AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana cinsel istismar ve saldırılar yüzde 434 oranında arttı" dedi. AKP'ye seslenen Özdağ, "Milletin gazını almayı bırakın da ciddi işler yapın" diye konuştu.

Ümit Özdağ, faillere uygulanan ölçüsüz cezasızlık, iyi hal indirimi, erken salıverme ve takipsizlik kararlarının kamuoyu vicdanını zedelediğini, haklı bir öfkeye yol açtığını vurgulayarak şunları söyledi: ‘'Sadece 2017’de 387 çocuk cinsel istismara uğradı. Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında ise, çocuğa hatta bebeğe dönük cinsel şiddet vakaları bile var. AKP hükümeti artık ‘milletin gazını almaya yönelik’ göstermelik işlerden vazgeçmeli, ciddi çözümler getirilmeli. Bu konuda muhalefetin verdiği önergeler, kanun teklifleri, soruşturma istekleri AKP milletvekillerinin oyları ile defalarca reddedildi.  2016'da verilen bir önerge hala komisyonlarda bekliyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ çocuklarının korunması konusunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü ve 6 Bakandan oluşan bir komisyon kurulacağını ifade etti.

Kurulan komisyonlar, sonuçsuz kalan soruşturmalar ve kapanan dosyalar konusunda AKP'nin sicili hepimizin malumudur. AKP hükümeti artık ‘milletin gazını almaya yönelik' göstermelik komisyonlar kurmaktan öteye gitmeli, TBMM  ivedilikle inisiyatif alarak gerekli düzenleme ve takipleri yapmalıdır. Çocuğun cinsel dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar, mevcut siyasi gündem ne olursa olsun öncelikle ele alınmalıdır'' (Sözcü)