Çirkin Kral’ın da yattığı cezaevi kapatılıyor

Çirkin Kral’ın da yattığı cezaevi kapatılıyor

Kayseri’nin Gültepe Mahallesi’nde bulunan ve Türk Sineması’nın ‘çirkin kralı’ Yılmaz Güney’in de bir süre yattığı Kayseri Cezaevi’nin kapatılarak kaldırılması yeniden gündeme geldi.

Türk siyasi tarihinde çok özel bir yere sahip olan Celal Bayar ve Gümrük ve Tekel eski bakanlarından Tuncay Mataracı gibi önemli isimlerin de yattığı cezaevinin kapatılarak mevcut yerinden kaldırılmasını gündeme CHP’li meclis üyesi Özgür Özer getirdi.

ÖNERİ CHP’DEN

Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesinin cezaeviyle ilgili sorusunu yanıtlayan Büyükşehir Belediyesi AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile bu yönde somut adımlar atılması amacıyla görüştüklerini belirtti.

TÜM PARTİLER DESTEKLİYOR

Büyükkılıç, sorunun siyaset üstü olduğunu ve çözümü için belediye olarak gereken her şeyi yapacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ın da meclis toplantısında gündeme getirdiği konu tüm siyasi partilerden meclis üyeleri tarafından destekleniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan ilçesine yapılan ve şu an faal olan cezaevinin ihtiyaca cevap verdiğini ve bu nedenle Kayseri Kapalı Cezaevi’nin kaldırılması ve kent sakinlerinin ortak kullanımına açılması konusunu gündeme getirdiklerini söyledi.

ADALET BAKANLIĞI DA SICAK BAKIYOR

Büyükkılıç, Adalet Bakanlığı’nın da konuya sıcak baktığını ve cezaevini el birliği ile kaldıracaklarını belirtti. Büyükkılıç şöyle konuştu:

“Cezaevinin kaldırılması adına atılacak somut adımları görüşmek üzere Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül ve bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konu yıllardır konuşuluyor ve halk cezaevinin kalkacağına inanıyor. Kaldırılması konusunda Kayserililerin hassasiyetleri ciddi anlamda önemli. Bakanlığımızla sık sık bir araya geleceğiz. Kayserimizin menfaati ne gerektiriyorsa planlayarak devam edeceğiz. Bu siyaset üstü bir konu, cezaevini el birliği ile kaldırmamız lazım” diye konuştu.

ÜNLÜLERİN HAPİSHANESİ

Kayseri Kapalı Cezaevi, Türk Sineması’nın önemli ismi Yılmaz Güney, Türk siyasetinin önemli ismi Celal Bayar ve Gümrük ve Tekel eski bakanlarından Tuncay Mataracı gibi önemli isimler cezalarının belirli sürelerini bu cezaevinde tamamladılar.

YURTHABER - Selehattin KARAKOÇ