Covid-19’a karşı Türkiye’den Çin’e insani yardım devam ediyor

Covid-19’a karşı Türkiye’den Çin’e insani yardım devam ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’e koronavirüs ile mücadele kullanılmak üzere gönderilen yeni parti sağlık malzemeleri de teslim edildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Pekin Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, Çin’in yeni koronavirüs pnömonisine (Covid-19) karşı mücadelesinde Türkiye Çin'e kritik önemde 2000 filtre maskesi ve 2000 koruyucu giysi de dahil olmak üzere, çok sayıda koruyucu malzeme yardımı gönderdi.

Yardım malzemeleri, T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya tarafından Çin Büyükelçiliği geçici temsilcisi Cheng Weihua'ya teslim edildi. Elçilik yetkilileri Sağlık Bakanlığı’na Çin halkı adına teşekkür etti.

Koronavirüs pnömoni (Covid-19) salgınının ortaya çıkışından itibaren, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TIKA), Türk Afet ve Acil Durum Yönetimi Ajansı (AFAD), Türk İhracatçılar Konferansı (TIM) ve İstanbul Havaalanı (IGA) dahil olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin birçok kurumu Çin’e çok kez tıbbi ekipman yardımı yaptılar.