Cumhur İttifakı'nda MHP neden BBP’yi istemiyor?

Cumhur İttifakı'nda MHP neden BBP’yi istemiyor?

ANDY-AR Araştırma Başkanı Faruk Acar, olası "Cumhur İttifakı"nı değerlendirdi. Acar, ayrıca MHP'nin neden BBP'in ittifaka dahil edilememesinin sebebini de açıkladı.

2019 seçimleri öncesi ittifak tartışmaları sürüyor. AKP-MHP ittifakının ardından CHP’nin de ittifaka yeşil ışık yakması tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. ANDY-AR Araştırma Başkanı Faruk Acar, CNN Türk’te katıldığı programda olası “Cumhur İttifakı”nı değerlendirdi.

“MHP’NİN DOĞAL BİR REFLEKS”

MHP’nin ittifaktaki rolüne değinen Acar, “MHP ben istemiyorum şeklinde bir tutuma devam ederse AKP  dışında kalmaması adına Büyük Birlik Partisi’ni kucaklamak adına belki bir kaç milletvekiliyle kendi listelerinde ona yer verebilir. Ama AK Parti logosu yanında MHP logosu olması, hepimizi belki de şaşırtacak, sürprizle karşı karşıya bırakacak bir başlık olarak karşımıza çıkaracak. Bir de bunun yanına Büyük Birlik Partisi’nin konulmuş olması MHP’nin istemeyeceği bir şey olabilir. Bu doğal bir reflekstir. Bu ittifak başlığından MHP’nin kendisinin faydalanması gerekiyor. Kendisine benzeyen BBP’ye oy geçişi ihtimalinin önünü kesmeye çalışan bir tutum” ifadelerini kullandı.