Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çevik: ‘HDP seçimin kazananlarından’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çevik: ‘HDP seçimin kazananlarından’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, seçimlerden sonra kaleme aldığı ilk yazısında 'HDP'nin seçimin bir diğer kazananı olduğunu' söylerken "İnşallah bu sefer HDP, PKK’ya artık mesafeli davranır da artık ülke rahatlar… Güneydoğu insanımızın beklentileri var" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından HDP’ye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çevik, "Evet! Erdoğan ile aydınlık günlere!" başlıklı bugünkü yazısında, seçimin başta kazananının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, şunları yazdı:

“Batılılar Türkiye’de “kaos” kehanetleri yapıyorlardı, Erdoğan’ın önünü kesmek için her türlü taklayı attılar, kendilerine “Türkiye uzmanı” diyen kişiler ahkam kestiler, bazı gazeteci dostlarımız onlara yalan dolan bir sürü palavrayı servis ettiler, “Erdoğan gidici” imajı yarattılar ama şimdi hepsi kızarıp bozarıyorlar…

‘MHP AKŞENER’E İYİ BİR DERS VERDİ’

Bir başka kazanan MHP… MHP bütün olumsuzluklara rağmen oyunu muhafaza etmekle kalmadı Meral Akşener’e ve partisine de iyi bir ders verdi ve yeni Meclis’te kilit parti olarak oyları düşen AK Parti ile ittifak içinde yer aldı… MHP’liler de söylenenlerin aksine Erdoğan’a oy verip Cumhurbaşkanına destek oldular.

Tabii ki en büyük kazanan ise Türkiye… 2023’e emin adımlarla ilerlemek için halkımız Erdoğan’ın önünü açtı.

‘BİR BAŞKA KAZANAN HDP’

Ama bir başka kazanan da CHP’lilerin verdiği oylarla barajı aşıp Meclis’e girmeyi başaran HDP… İnşallah bu sefer HDP, PKK’ya artık mesafeli davranır da artık ülke rahatlar… Güneydoğu insanımızın beklentileri var. Buna artık herkes kulak vermek zorunda…

Muharrem İnce ise CHP’den fazla oy aldı ama bugünden sonra yapabileceği fazla bir şey yok…

Bu seçimde kaybedenlerin başında CHP geliyor. CHP ittifak yandaşlarına yardım edeceğim derken ciddi oy kaybına uğradı.

Bir başka kaybeden ise Meral Akşener ve İYİ Parti. Seçimler Akşener balonunu söndürdü. FETÖ projesi iflas etti.

Bu seçim Türkiye’nin önünü açtı. Artık geleceğimiz Erdoğan ile aydınlık!”