Cumhurbaşkanı’ndan ‘Özlem Hanım’ çıkışı

Cumhurbaşkanı’ndan ‘Özlem Hanım’ çıkışı

CHP’li Engin Özkoç ve AK Partili Özlem Zengin arasında yaşanan olaylarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamentonun cevabını vermesi lazım" dedi

Parlamentoda CHP’li Engin Özkoç ve AK Partili Özlem Zengin arasında yaşanan olaylarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Parlamentonun gereken cevabı da vermesi lazım. Ceza ise, ceza vermesi "Efendim işte özür diledi" Bıraksınlar bu işi.  Başkanları şahsıma, bir diğeri yine şahsıma bu parlamentonun çatısı altında her türlü hakareti edepsizce yaptılar” şeklinde konuştu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in eski başbakanlardan Bülent Ecevit’e ‘dönemin ABD Başkanı Clinton karşısında el pençe durdu’ sözleri TBMM’de tartışmalara sahne olmuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Zengin’in eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’e yönelik sözlerini kınadığını dile getirerek “Ecevit’in nezaketini bilenler biliyor. Bu ithamlarda bulunanların haddini bilerek konuşması gerekiyor. Bu ülkede şehitler için toplanan paranın üzerine oturan bir anlayışın hâlâ kendisini övüyor olmasından hicap duyuyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'ulan' ifadesini kullandığı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e 'Bu kadına haddini bildiriniz' diye bağırmıştı.  

Konuyu bugünde AK Parti’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme getirdi. AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte Ecevit yine bir bayan milletvekilimize, şimdi Malezya büyükelçimiz; ona ‘susturun bu kadını’ diye hakaret etmişti. Dün de herhalde oradan ilhamla Grup Başkanvekilimiz Özlem Hanıma susturun bu kadını diyecek kadar ahlaksız, edepsiz diyecek kadar ahlaksız, edepsiz diye davranan CHP'nin yetkilileri var. Kimse kusura bakmasın bu ahlaksızlara prim verecek durumda değiliz" dedi.

BIRAKSINLAR BU İŞLERİ
Bu hastalıklı zihniyet dün parlamentoda bizim grup başkan vekili bir hanımefendiye saldırdı şeklinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Geçmişte Ecevit yine bir bayan milletvekilimize, şimdi Malezya büyükelçimiz; ona ‘susturun bu kadını’ diye hakaret etmişti. Dün de herhalde oradan ilhamla Grup Başkanvekilimiz Özlem Hanıma susturun bu kadını diyecek kadar ahlaksız, edepsiz diyecek kadar ahlaksız, edepsiz diye davranan CHP'nin yetkilileri var. Kimse kusura bakmasın bu ahlaksızlara prim verecek durumda değiliz. Hele hele bir bayan milletvekilimize bu şekilde saldıracak olan ahlaksız, edepsizlere bu parlamento içinde, parlamentonun gereken cevabı da vermesi lazım. Ceza ise, ceza vermesi "Efendim işte özür diledi" Bıraksınlar bu işi.  Başkanları şahsıma, bir diğeri yine şahsıma bu parlamentonun çatısı altında her türlü hakareti edepsizce yaptılar” şeklinde konuştu.

GEREĞİ NEYSE YAPACAĞIZ
Bunların edepsizlikleri karşısında artık susmak diye bir şey yok ifadelerini kullanan Erdoğan, “Gereği neyse aynen cevabını vereceğiz.  Grup başkan vekilimizin hukukunu tüm grup olarak orada en yüksek seviyede koruma altına almamız hepimizin görevidir. Tüm oradaki vekil arkadaşlarımın görevidir. Burası yolgeçen hanı değil. Bu parlamentonun içinde grup başkan vekili bir hanım kardeşimizin hukukunu korumak görevimizdir” diye konuştu.