Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD Büyükelçiliği'nin basın özgürlüğü açıklamasına yanıt

Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD Büyükelçiliği'nin basın özgürlüğü açıklamasına yanıt

ABD Büyükelçiliği'nin '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü' etiketiyle sosyal medya hesabından paylaştığı "Türkiye'yi ifade özgürlüğü ve yargı bağımsızlığına saygı göstermeye çağırmayı sürdüreceğiz" açıklamasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Büyükelçiliği tarafından 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne yönelik Twitter hesabından yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

ABD Büyükelçiliği bugün Twitter hesabından "Türkiye’yi ifade özgürlüğüne, adil yargılanma güvencesine ve yargı bağımsızlığına saygı göstermeye, bunları teminat altına almaya çağırmayı sürdüreceğiz. #DünyaBasınÖzgürlüğüGünü #ÖzgürBasın #WPFD2019" mesajını paylaştı.

ABD Büyükelçiliği'nin Türkçe olarak yayımladığı mesaja İngilizce olarak yanıt veren Altun ise, "ABD'yi basın özgürlüğünün arkasına saklanmaktan vazgeçmeye çağırmayı sürdüreceğiz. Washington başka ulusları suçlamak yerine aşırı yoksulluk ve ırk ayrımcılığı gibi uzun süredir devam eden sorunlara eğilmeye odaklanmalıdır" ifadelerini kullandı.