Dalaman Belediyesi’nde sendika kavgası

Dalaman Belediyesi’nde sendika kavgası

Dalaman Belediyesi’nde sendikalar işçi üyeliği yüzünden birbirine girdi. CHP’li Dalaman Belediyesi’nde örgütlü olan Türk-İş bağlı Belediye İş sendikası ile DİSK’e bağlı Genel- İş üyeleri arasında belediye içerisinde yumruklu kavga yaşandı.

Özgür TUĞRUL-Onurcan UYGUR/ YURT
 
Muğla’nın Dalaman Belediyesi’nde DİSK ve Türk –İş sendikaları arasında kavga çıktı. Türk-İş’e bağlı Belediye-İş sendikasının örgütlü olduğu CHP’li Dalaman Belediyesi’nde Başkan Muhammet Şaşmaz’ın işçileri Genel-İş’e üye olmaları yönünde talimat verdiği iddiası üzerine yaşanan tartışma yerini yumruklu kavgaya bıraktı. Olayla ilgili Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.
 
Belediye – İş, ‘CHP’li Başkan Üyeleri İstifaya Çağırdı’
 
Yaşanan olayın ardından Belediye İş sendikasından yapılan açıklamada, “Sendikamızın örgütlü olduğu CHP’li Dalaman belediyesinde, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz  ve Genel-İş yöneticilerinin üyelerimizin sendikamızdan istifa etmeye zorlamasına yönelik işten atma tehditler bugün fiziki saldırıya dönüştü. 

CHP’li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve elemanları, önce üyelerimizi arayarak Belediye-İş’ten istifaya ve DİSK Genel-İş’e üye olmaları için baskı kurdu. Sendikasından memnun olan üyelerimiz sendikasına sahip çıkarak istifa etmedi” denildi.  

Belediye İş tarafından yapılan açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının kullanılarak Genel İş’e üye olunması yönünde talimat veriliyor” iddiasına yer verildi.
 
Başkan Şaşmaz, “İddialar Tamamen Gerçek Dışıdır”

Bu iddialar üzerine YURT’un ulaştığı Dalaman Belediye  Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Belediye-İş ait yaklaşık 60 kişilik grup belediyeye gelmişler. Genel-İş sendikasının temsilcileri de o sırada işçilerle görüşmek için bekliyorlarmış. Ben bu sırada belediye içerisinde de değildim. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin geçmesi konusu tamamen gerçek dışıdır. 

Kendisinin bunca gündem içerisinde böyle bir durumla ilgilenmesi veya talimat verdiğinin söylenmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki benim de bu durumdan haberim yoktu. Son olarak da hangi personelin hangi sendikaya geçtiği önemli değildir. Bu kişinin kendi özgürlüğüdür. Biz belediye olarak karışamayız” diye konuştu.