Dalaman'da orman yangını kontrol altına alındı

Dalaman'da orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Muğla'nın Dalaman ilçesi Karacaağaç Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaşan orman yangınına 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle gece boyunca müdahale edildi.

 Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 13 helikopter de havadan müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle faaliyette olmayan bir butik otel tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına katılan bir arazöz yanarken, bazı iş makineleri de zarar gördü.

Muğla Valisi Esengül Civelek oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yönetti. Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de Kayadibi ve Taşlıca mahallelerine yaşayan vatandaşları anons yaparak uyardı.  Yapılan çalışma sonucunda, her iki mahalledeki 34 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangın, bugün saat 08.00 sıralarında, yaklaşık 17 saat sonra kontrol altına alındı.

İlçeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını, söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Pakdemirli, yangının 350 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtti.