'Davutoğlu, Babacan ve Şimşek parti kuracak’ iddiası: O kanattan cevap geldi

'Davutoğlu, Babacan ve Şimşek parti kuracak’ iddiası: O kanattan cevap geldi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski danışmanı ve Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan; Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in yeni bir parti kurmak için çalışmalara başladığını iddia etti. Mehmet Şimşek’ten iddiayla ilgili yanıt geldi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, AKP hükümetlerinde üst düzey görevler alan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’in yeni bir merkez parti kurmak için hazırlık içinde olduğunu öne sürdü. Takan, "Görüşmeler yapıyorlarmış. Acele etmiyorlarmış. Partinin resmi kuruluş tarihi olarak yerel seçimler sonrasını gösteriyorlarmış. Parti kurulduktan sonra 'ana muhalefet olacak' iddiasıyla..." diye yazdı.

GÜL BU OLUŞUMDA YOK DİYORLARMIŞ…

"Soranlara, 'Abdullah Gül bu oluşumun içinde yok' diyorlarmış" ifadesini de kullanan Takan, "Gel de buna inan!.. Abdullah Gül'ün üçlüsü, CHP'deki etkin ve de her tarafa küskün muhalif isimlerle de temasa geçmiş. Görüşmeler devam ediyor" dedi.

MEHMET ŞİMŞEK’TEN YANIT

Takan’ın iddiasına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, “Şahsımla ilgili bu iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Saygıyla kamuoyunun bilgisine sunarım." dedi.