'Davutoğlu koalisyon yapmak istedi, Erdoğan engelledi'

'Davutoğlu koalisyon yapmak istedi, Erdoğan engelledi'

Türkiye 24 Haziran Seçimleri'ne giderkenCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programının canlı yayın konuğu oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında canlı yayın programında açıklamalarda bulundu. CHP lideri imam hatiplerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "AKP hala İmam Hatipler kapatılacak diye propaganda yapıyor. İmam Hatipleri bizim partimiz açtı neden kapatalım" dedi. 

Kılıçdaroğlu dün gece İmam Hatip mezunları ile yaptığı sahuru anlattı. CHP lideri yemek duasında Atatürk'e de dua ettiklerini söyledi.

CHP Lideri Çorum'un Güney Köyü'nde önce tepki ile karşılandıklarını, sonra muhtarı arayarak konuşmak istediğini anlattı. Daha sonra orada sevildiklerini, çok iyi karşılandıklarını söyledi. İmam Hatipli bir kız çocuğuna nasıl burs vermeye başladığını da anlattı. CHP lideri kendisine hakaret edenleri öğrencilere burs vermek koşulu ile affettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu 7 Haziran Seçimleri'nden sonra dönemin AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kendileri ile koalisyon yapmak için istekli olduğunu ancak bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engellediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun samimiyetine inandığını belirterek, "Biz koalisyon görüşmelerini yaparken tutanakları bana göstererek, 'demokrasi tarihine geçeceğiz' diyordu" dedi.

CHP lideri, "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturan zat diyorum, mahkemeye veremiyor. Versin de görelim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından  satır başları şöyle: 

(Kılıçdaroğlu İmam Hatiplilerle sahurda buluştu)  Bize soruyorlar imam hatipler kapatılacak mı diye. İmam Hatipler hiç bir şekilde kapatılmayacak. 

Türkiye'de birlik ve bütünlüğü sağlayacağız.

Kız çocuklarının eğitilmesi okuması lazım. Hayat standardının yükseltilmesi lazım. Ben belediye başkanlarımıza talimat verdim. Mutlaka yurt yapın. 

Dünyanın en güzel şeyi bir çocuğa okutmak. 

Man Adası ile ilgili gösterdiklerimi kimse yalanlayamadı.  

Davalarımdan 3 öğrenciye burs verirlerse vazgeçiyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yönlendiriyorum. 

Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. Seçimleri kazanacağız. Bu 1. turda da gerçekleşebilir. Millet İttifakı meclis çoğunluğunu alacak

Bizim ittifakımız ilkesiz bir ittifak değil. Bu ittifak demokrasi ittifakıdır

Danıştay denen bir kurum varsa o hakim istifa etmeli. Danıştay Başkanı çağıracak, kapının önüne koyacak. Git AKP Kadın Kolları'na üye ol

Parti genel başkanı hakim tayin ederse adalet çöker.

Muharrem İnce son derece başarılı. Genç, dinamik, ufku ve hedefi olan bir kişi. Türkiye'nin bütün sorunlarını biliyor.

İnce'nin babası kamyon şoförü bir Anadolu insanı. Kamyon şoförlerine sesleniyorum. Siz sizin gibi çalışan çocuk yetiştiren bugün cumhurbaşkanı aday olay olan kişiye oy verin

 Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingi çok başarılydı. Bu miting Erdoğan'ı rahatsız etti. Bu kadar kalabalık beklemiyordu. 

Bir grup bizim telefon konuşmalarımızı dinliyor, Erdoğan'a servis ediyor. Bizde karanlık bir iş yok çok şükür'

FETÖ'yle gerçek anlamda bir mücadele yok. Parası olan dışarı çıkıyor.

Biz tamamen baraja karşıyız. Seçim barajını darbe hukuku getirdi. Yüzde 10 barajı savunanlar darbeyi savunanlardır.

Devlette liyakat sistemini kurarsanız mekanizma takır takır işler. Liyakatı bozmazsanız devleti yönetmek kolaydır'

'Bütün emeklilerden oy bekliyorum. Ben dile getirmeseydim emeklilere bu ikramiye verilmeyecekti'

Kılıçdaroğlu'ndan Adalet Yürüşü'nün 1 yılında adalet mesajı: Adalet çok soylu bir kavramdır. Adalet herkesin güvencesidir. Eğer hakimler karar verirken saraya bakıp sürülebilirim derse o ülkede adalet yoktur.

Ayrıntılar geliyor...