Davutoğlu'nun eski danışmanından flaş iddia: AKP'li 50-60 milletvekili...

Davutoğlu'nun eski danışmanından flaş iddia: AKP'li 50-60 milletvekili...

Davutoğlu'nun eski danışmanı Yazar Ahmet Takan, bugünkü köşesinde önemli iddialarda bulundu.

Yeniçağ yazarı ve Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde önemli iddialarda bulundu. 

Takan, "Azledilen Başbakan unvanına sahip Ahmet Davutoğlu'nun tavrı net gibi gözükse de o cepheden sürpriz bekleyenler var. Abdullah Gül ile birlikte hareket eden  AKP'li muhalifler ve henüz rengini belli etmeyenler, Ali Babacan'ı kolluyorlar. Bir de "Mehmet Şimşek ne yapacak" sorusu var. Erdoğan'ın İstanbul seçimine yönelik Saadet Partililer üzerinden izleyeceği duyurulan yeni stratejiye de (bire bir markaj)  dar bir gözlükten bakmamak lazım" ifadelerini kullandığı yazısında "AKP'nin içinde 50-60 civarında milletvekili Ali Babacan ile birlikte hareket edebilir" iddiasında bulundu.

İşte yazıdan ilgi çeken bazı bölümler:

(...)Temmuz ayında ne olabileceğini önceden kestirmek çok zor. Siyasi kulislerde bazen akılları çatlatacak hatta sizlere çok tuhaf da gelebilecek senaryolardan bahsediliyor!... Sorunların bu yönetim  tarafından çözülemeyeceği taraflı tarafsız hatta iktidar içinde olan birçok kesim tarafından seslendiriliyor. Her geçen gün dağılan, sürekli yalpa yapan, çözümsüzlükleri yeni bir vizyon yeni bir politikaymış gibi sunan bir iktidar yapısı ve onun küçük ortağı... Gereğinden fazla, tolere edilebilir oranların kat kat üstünde yapılan hatalar... Geniş tabanlı yeni bir formül?.. Ben demiyorum!.. Kapalı kapılar ardında konuşuluyor da konuşuluyor... Başta ekonomik kriz olmak üzere, Türkiye'nin devasa sorunlarına çözüm olabilir mi?..  24 Haziran'dan sonra yeni tartışma konularının gündeme gireceğini söylemek kahinlik olmaz!.. Ama bildiğim kesin bir şey var;onca sorun varken, TBMM bu yaz tatile girmemeli ve çalışmalarına kesintisiz devam etmeli...

***

Geniş tabanlı çözüm  senaryolarının yanı sıra  partileşme sürecinde AKP'li iç muhaliflerin ne yapacağı da 23 Haziran'a endeksli.. Azledilen Başbakan unvanına sahip Ahmet Davutoğlu'nun tavrı net gibi gözükse de o cepheden sürpriz bekleyenler var. Abdullah Gül ile birlikte hareket eden  AKP'li muhalifler ve henüz rengini belli etmeyenler, Ali Babacan'ı kolluyorlar. Bir de "Mehmet Şimşek ne yapacak" sorusu var. Erdoğan'ın İstanbul seçimine yönelik Saadet Partililer üzerinden izleyeceği duyurulan yeni stratejiye de (bire bir markaj)  dar bir gözlükten bakmamak lazım. Çünkü,  Abdullah Gül ve taraftarlarının SP üzerindeki gizli hamleleri de saray cephesini epey meşgul ediyor. Şu an okuduğunuzda "olur mu?" diyebileceğiniz, Ankara kulislerinde seslendirilen son bir senaryodan  bahsedeyim. İddia o ki;

"AKP'nin içinde 50-60 civarında milletvekili Ali Babacan ile birlikte hareket edebilir. Bunu  bazı Saadet Partililer de  söylüyor.  Bu milletvekilleri şu an  herhangi bir partiye angaje olmayı düşünmüyorlar. Sadece Babacan'a sıcak bakıyorlar, ondan yana tavır koyuyorlar. Babacan ile bazı şeylerin olabileceğini düşünüyorlar bu isimler muhalefet cephesine destek verecekler TBMM'de. İstifa ettiklerinde hemen  bir pati kurma çabası ya da bir parti çatısı altında toplanma çabası içinde olmayacaklar. Sadece, TBMM'de Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu bitecek. Zaten, Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu bittikten sonra istedikleri partiye geçerler ya da parti kursunlar erken seçim kaçınılmaz olur. Erken seçim şu anda önemli derecede konuşulur durumda.

MHP'nin durumu farklı. Aslında MHP ne yapacak en çok merak edilen konulardan biri bu. AKP seçimden sonra hele de İstanbul'da seçimi kaybederse MHP ile yolları ayıracak. Artık bunu bilmeyen kalmadı. Bahçeli, AKP'nin içinde milliyetçi bir kesim var onlara oynuyor. Milliyetçi kesime yakın olan milletvekillerini tutmaya çalışıyor. Bu milletvekilleri ile ittifakın dağılmasının önüne geçmeye çalışıyor, kendini güçlendirmek istiyor ama yeter mi, bu ayrı konu. 23 Haziran'dan sonra olacaklar sonunda bunlar netleşir."