Demirtaş ve Sakine Cansız'ın kitapları satışta

Demirtaş ve Sakine Cansız'ın kitapları satışta

İBB'nin iştiraki olan İstanbul Kitapçısı'nda bulunan Selahattin Demirtaş ve terör örgütü PKK'nın kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız'ın kitapları TBMM kütüphanesinde de bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan İBB Kültür A.Ş.'nin bünyesindeki istanbulkitapcisi.com'da, tutuklu HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Devran' isimli kitabının ve terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın 'Hep Kavgaydı Yaşamım' adlı kitabının satılması büyük tepki çekti.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

PKK'nın kurucu üyeleri arasında yer alan ve Türkiye'ye karşı birçok eylemde görev alan terörist Sakine Cansız'ın kitaplarının %20 indirimli fiyatı ile 13,60 TL'ye raftaki yerini alması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. İstanbul Kitapçısı, tepkiler üzerine terörist elebaşlarından olan Sakine Cansız'ın kitabını satış listesinden çıkardı.

"HER YERDE SATILIYOR"

Bugünkü programı kapsamında Sultanbeyli Belediyesi'ni ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kitap satışıyla ilgili açıklamalarda bulundu, "Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor" diyen İmamoğlu, "Devletin kurumları da buna dahil. PTT'nin de sitesine girin var, TBMM'nin de sitesine girin, var. İktidara çok yakın kitapçıda da var. Başka kitapçılarda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları karar verecek" dedi.