Demokrat Makine Mühendisleri kongre startını verdi

Demokrat Makine Mühendisleri kongre startını verdi

Demokrat Makina Mühendisleri, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin yaklaşan Genel Kurul ve Seçimleri öncesinde 33. Dönem adaylarını belirledi.

Selçuk Arslan / YURT

Belirtlenen adaylar Innpera Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.  Düzenlenen tanıtım toplantısıda TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Battal Kılıç, 33. Çalışma Dönemi (2018-2019) için aday olduklarını açıkladı. Kılıç, Dün olduğu gibi bugün de ülke, kent, meslek ve meslektaşlara sahip çıkmaya devam edeceklerinin altını çizerek, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke sorunlarından bağımsız ele alınamayacağını belirterek, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve laiklik mücadelesine omuz veren, yolsuzlukların ve kentin yağmalanmasının önünde onurlu bir duruş ve mücadele sergileyen TMMOB’ye bağlı odaların iktidar tarafından kuşatılmaya çalışıldığını, meslektaşların giderek sefalet ücretlerine mahkûm edildiğini, mühendislik mesleğinin giderek itibarsızlaştırıldığını, tüm bunlara karşı meslektaş, ülke ve toplum sorunlarına duyarlı devrimci ve demokratların, Odaların sesi soluğu olarak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Meslek odaları üzerindeki baskıya dikkat çeken Kılıç, "Geçtiğimiz dönemde başta TMMOB ve demokratik kitle örgütleri olmak üzere, AKP iktidarının kurduğu siyasi ve ekonomik baskılar, artık tek adam rejimi ve OHAL ile ülkeyi yönetmeyi sürdürmektedir. İktidarın TMMOB'ye karşı saldırının gerçek sebebi TMMOB ve Odalarımızın; kentlerimizi, ormanlarımızı, kıyılarımızı, doğal kaynaklarımızı türlü yollarla talan edenlere karşı verdiği hukuki, demokratik mücadeledir" ifadelerini kullandı. 

Toplumda adalete güven duygusuna olan inancın tükendiğini ifade eden Kılıç, "Mücadele tarihimiz biz Demokratik Makina Mühendisleri'ne yüklediği sorumluluk gereği önümüzdeki dönekde de bu baskılara karşı ülkemize, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmak kararlılığında olacağımızı belirtmek isteriz. İktidarları döneminde cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yaşandığı ve bu yolsuzlukların kentsel dönüşüm adı altında rantsal paylaşıma dönüştürüldüğü düşünülürse, TMMOB'yi etkisizleştirmek yolsuzlukların kat kat artması demektir"diye konuştu. Demoktarik Makina Mühendisleri olarak her zaman ülkenin, halkın çıkarını savunacaklarını söyledi. 
TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Genel Kurulu 13 Ocak’ta Cemil Candaş Kültür Merkezinde Seçimleri ise 14 Ocak’ta Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nde yapılacaktır.

Demokrat Makina Mühendisleri’nin Adayları; Battal Kılıç, Ali Haydar Karaçam, İbrahim M. Tataroğlu, C. Ahmet Akçakaya, Aydan Adanır, Seyfettin Avcı, Cafer Yıldız, Zekai Şahin, Tuncay Korkmaz, Elif Soyvural, S. Ece Altınışık, Gürcan Ala, Mertkan Akay, E. Alkım Erdönmez oldu.