Depremde evi yıkılanlara yapılacak yardım belirlendi

Depremde evi yıkılanlara yapılacak yardım belirlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde evi tamamen yıkılanlara yapılacak desteği açıkladı.

Elazığ Sivrice'de Cuma akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kabinedeki diğer bakanların katılımıyla bölgedeki son durumu aktarıyor. Bakan Soylu, depremde evi yıkılanlar için eşya yardımı olarak 30 bin lira, kira yardımı için ise 11 bin lira olmak üzere toplamda 41 bin lira yardım yapılacağını söyledi. Soylu, köy evleri için de 16 bin lira destek verileceğini belirtti.

Soylu'nun açıklamasını şöyle:

EVİ YIKILANLARA TOPLAM 41 BİN LİRA YARDIM

Şu ana kadar 2000 üzerinde hasarlı bina söz konusu. Kira yardımı yapacağız. Ama bu kadar kiralık ev bulunamayacağı için, barınma merkezleri de oluşturuyoruz. Buna ilaveten Elazığ merkez Aşağı Holpenk'te 1000 konteynerlik geçici konaklama merkezinin yapımına başlandı. Bin ailenin barınacağı bir yeri hazırlıyoruz. Tüm altyapısıyla beraber bir konteyner kent oluşturuyoruz.

Toplam 24 milyon lira şehrimize bağış yapıldı. Evi tamamen yıkılan vatandaşlarına eşyalarını almak için izin vermeyeceğiz. Eşya yardımı olarak 30 bin lira acil kira 11 bin lira ödeme yapılacak. Toplam 41 bin lira yardım yapılacak. Köy evleri için 16 bin lira destek vereceğiz.