Devlet hastanesinin açılışı AKP şovuna dönüştü

Devlet hastanesinin açılışı AKP şovuna dönüştü

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nin açılışı AKP şovuna dönüştü. AKP'li bakan ve milletvekillerinin açılışını yaptığı törene CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün davet edilmedi.

Barış CAN / YURT

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nin açılışını Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, AKP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak beraber yaptı. Devlet hastanesinin açılışı AKP mitingine dönüştü. 

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan hastanenin açılışında "yap-kirala-devret" yöntemine yapılan eleştirilere karşı çıktı. Demircan, AKP dönemininde gelişme hızının yeteri kadar olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi’ne geçilmiş olsaydı, bu süreçte 3 misli değil, en az 6 misli gelişmiş olurduk" iddiasında bulundu.

GEÇ OLDU...

AKP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş ise biraz gecikmeli de olsa bu hastanenin hizmete girmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

AKP İL BAŞKANI BİLE KONUŞTU

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür etti. Avrupa’dan sağlık için Türkiye’ye gelen hastaların olduğunu belirten Şenocak bu durumun sağlıkta nerelere gelindiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

ERDOĞAN'IN AFİŞİ

Açılışta AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişlerinin yer alması dikkat çekti. 

AKP il başkanın bile, davet edilip konuşma yaptığı açılışa CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün davet edilmedi.

'DAVET EDİLMEDİK'

Konuyla ilgili Büyükçekmece Belediyesi'nden "13 Haziran 2018 Çarşamba günü ilçemiz sınırlarında hizmete açılan Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi’nin açılış törenine ilişkin Büyükçekmece Belediyesi’ne her hangi bir bilgilendirilme yapılmadığı gibi, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün ve belediyemizden herhangi bir yetkili açılış törenine davet edilmemiştir" açıklaması yapıldı.