'Devlet ile Öcalan arasında bir kapı aralanıyor'

'Devlet ile Öcalan arasında bir kapı aralanıyor'

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugün yayınlanan yazısında "Devlet ile Öcalan arasında bir kapı aralanıyor. Bu durum Türkiye'nin menfaatine" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugün köşesinde yayınlanan yazısında Devlet ile terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan arasında bir kapının aralandığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin yenilenmesi kararının açıklandığı akşam katıldığı bir televizyon programında Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştüğü haberiyle ilgili “Hükümet Kürtleri kazanmak için yeniden adımlar atmaya başlayabilir, bu görüşme bunun işareti” dediğini hatırlatan Alçı, Abdulhamit Gül'ün açıklamalarının havanın değiştiğini kanıtladığını söyledi. 

Bunun yeni bir çözüm süreci olmadığını ancak Devlet ile Öcalan arasında bir kapının aralandığını ve bunun Türkiye'nin menfaatine olduğunu söyleyen Alçı, "Öte yandan o gün Abdullah Öcalan’ın eğilimleri ile ilgili de bazı şeyler söylemiştim. Onlar da son derece somut bilgiydi. Bakın HDP, Kandil vs. demiyorum. Onların düşüncelerini ve ne yapacaklarını bilmiyorum. Ama diğer konuda boşuna bir şey söylemediğimi okurlarım bilecektir" ifadelerini kullandı.