'Devletin istihbaratının bir bölümü AKP'ye hizmet ediyor'

'Devletin istihbaratının bir bölümü AKP'ye hizmet ediyor'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Devletin istihbaratının bir bölümü siyasal iktidara çalışıyor" dedi.

Seçim çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24'e konuk olarak canlı yayında Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı ortak canlı yayına ilişkin tartışmalara tepki gösteren Kılıçdaroğlu,  “Siyasetin bir hizmet yarışı olduğunu unutturdular topluma. Baskıyla, konuşanların sesini kısarak, kendilerine özgü bir medya dünyası yaratarak farklı bir sürecin içine sokuldu Türkiye” dedi.

T24'e konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun görüşme yaptığı otelin kamera kayıtlarının AKP ve iktidara yakın medya tarafından kullanılmasını “Demokrasi açısından vâhim bir şey” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Birincisi; otel yöneticileri, siyasi iktidara hizmet eder bir konumda. O güvenlik görüntülerinin orada korunması lazım. İkincisi devletin istihbaratının bir bölümünün siyasal iktidara çalışmış olması. Neresinden bakılırsa bakılsın, demokrasi açısından kan kaybettiğimiz bir süreç” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimi için, “Ekrem Bey kazanmıştı, ikinci kez kazanacak. Demokrasi kültürümüzün gelişmesi için önemli bir tablo olacak” değerlendirmesi yaptı.

Kılıçdaroğlu, son günlerde yeniden kamuoyu gündemine gelen Suriyeli sığınmacılar konusunda da Türkiye’nin Esad ile temas kurması gerektiğini söyledi. İstihbarat servisleri aracılığıyla temas kurmanın yetmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Esad da Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana biz de. Aksi halde İdlib'de çok daha ağır bir fatura ile karşı karşıya kalabilir Türkiye. Uzlaşmalılar, bir an önce bitmeli” diye konuştu.