Dink cinayeti şüphelisi Uzman Çavuş, AKP'li belediyeye müdür oldu

Dink cinayeti şüphelisi Uzman Çavuş, AKP'li belediyeye müdür oldu

2014 yılında Jandarma İstihbarat Uzmanlıktan istifa ederek Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü olan Hrant Dink cinayeti ve FETÖ / PDY şüphelisi Yusuf Bozca, 18 ay sonra yeniden Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevine getirildi.

Cihan GÜNER-Barış CAN / YURT

Yusuf Bozca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında, "resmi görevlendirmeleri olmamasına rağmen cinayet öncesi ve sonrasında, tetikçi Ogün Samast ve maktul Dink'i izlediği, cinayetin işlenmesine FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün nihai amacı doğrultusunda nezaret, yardım ve iştirak ettiği" gerekçesiyle tutuklanmıştı. 

Yaklaşık bir sene hapis yatan Bozca, 7 Temmuz 2017'de tahliye edildi. Tahliyesinden 4 ay sonra tekrar Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirildi.

Yusuf Bozca, emniyet ifadesinde, "Dink cinayetinin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerince organize edildiğini ve darbe girişimi temellerinin bu cinayetle atıldığını" anlatmıştı.

RİCA İLE MÜDÜR OLDU

Eski uzman jandarma Bozca'nın Emniyet'teki ifadesinin ayrıntıları da ortaya çıktı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde 2006 yılı Ağustos ayında Adıyaman'dan İstanbul'a tayininin çıkması sonrası göreve başlayan Bozca, nasıl zabıta müdürü olduğunu ifadesinde şu şekilde anlatmıştı:

Açık söylemek gerekirse bize burada insan muamelesi yapılmıyordu. Ben de bundan dolayı TSK'dan istifa ederek daha önceden tanımış olduğum Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu aracılığıyla Esenyurt Belediyesinde Zabıta Müdürü olarak göreve başladım.

MUHTAR'DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Esenyurt'un Yenikent Mahallesi muhtarı Önder Ay, tekrar Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne atanan Yusuf Bozca'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ay bu ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı. Ay ziyaretle ilgili "Esenyurt Belediyesi zabıta müdürlüğüne atanan Yusuf Bozcalı abimize hayırlı olmasını temenni eder görevinde başarılar dilerim.." ifadelerini kullandı. Ay, ziyaret sırasında Bozca ile çekindikleri fotoğrafları da sosyal medyadan paylaştı.

18 AY SONRA YENİDEN

Esenyurt Sinoplular Derneği Yönetim Kurulu adına 3 kişi daha Bozca'yı makamında ziyaret etti. Yöneticiler, "Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevine 18 ay sonra yeniden atanan Yusuf Bozca abimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Allah var gam yok. Her sonun bir başlangıcı vardır" ifadelerini kullandılar.

'ŞAİBELİ İSİMLER'

CHP Esenyurt Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Dr. Yavuz İren, Yusuf Bozca'nın tekrar Zabıta Müdürü olmasını büyük bir ahlaksızlık olarak değerlendirdi.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen ise 'Esenyurt'ta milletin vicdanını yaralayan şeyler olmaya devam ediyor. Bunlar daha bir kaç önce 'zabıtayı silahlandırmak' üzere meclisten madde geçirdiler. Bunlar Esenyurt'a ve Türk halkına ihanet ediyorlar. Bu tür şaibeli isimleri Zabıta Müdürlüğü'ne de getirmeleri içinde bulunduğumuz durumun ne kadar vahim olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı