DİSK Genel Başkanı: Ülkemize daha fazla acı yaşatmayın

DİSK Genel Başkanı: Ülkemize daha fazla acı yaşatmayın

Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan saldırı hakkında DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik hava saldırısı sonucu çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız. Başta ateş düşen ocaklar olmak üzere tüm ülke olarak başımız sağ olsun. Ve en önemlisi de bu tarifsiz acılar artık bir son bulsun.

Resmi açıklamalara göre Şubat ayı boyunca en az 51 askerimizi İdlib'de yitirdik. "Neden” sorusunun sorulmasının bile "ihanet” olarak yaftalandığı bir ortamda, askerleri korumak, bu acıları durdurmak için acil adımlar atılması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti tarafından "terör örgütü” kabul edilen HTŞ örgütünün İdlib'deki hakimiyetine son vermeye yönelik Suriye'nin operasyonunu durdurmak ve bölgede "ateşkes” sağlamak adına bu kadar ağır bedeller ödenmesi yürekleri yakmaktadır.

Bugün ihtiyacımız olan bitmek bilmeyen çatışmalar, misliyle verilen karşılıklar değil tek bir askerin daha kaybedilmeyeceği koşulların oluşturulmasıdır.

“Emevi Camii'nde namaz kılacağız” sloganıyla yürütülen Suriye politikasının ülkemize ciddi bedeller ödettiği açıktır.

Bugün derhal bu politikadan vazgeçilerek, "Yurtta Barış Dünyada Barış” politikası güçlendirilmelidir.

Emperyalistlerin bölge halklarını birbirine düşürerek, kendi nüfuz alanlarını genişletmeye yönelik kirli siyasetleri uğruna kaybedecek tek bir canımız olmamalıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin acilen toplanarak 9 yıldır sürdürülen ve yanlışlığı acı bir şekilde ortaya çıkan Suriye dış politikasına son vermesi gerekmektedir.

Bugün hepimizin görevi bu ülkenin çocuklarının güven içinde dönüşünü sağlamak, bölgemize yönelik emperyalist planları bozacak barış ve kardeşlik adımlarını atmaktır.

DİSK olarak dün olduğu gibi bugün de yurtseverliğin ve insanlığın bizlere yüklediği bu görevi omuzlamaktan geri durmayacağımızı kamuoyuna duyururuz.”