DİSK'ten kıdem açıklaması: İşiniz işsizlik sorununu çözmek

DİSK'ten kıdem açıklaması: İşiniz işsizlik sorununu çözmek

DİSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “tamamlayıcı emeklilik sistemi” ile kıdem tazminatının fona devredilmek istendiğini belirterek, “İşiniz işsizlik sorununu çözmek. İstihdam yaratmak. Vatandaşın gelirini korumaktır” dedi ve kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı çıktı.


DİSK yazılı açıklama yaparak, kıdem tazminatını fona aktarmaya yönelik girişimlere tepki gösterdi. “Hükümet her zaman yaptığı gibi konunun asıl muhatapları olan bizleri görmezden gelerek gizli kapalı biçimlerde nabız yoklamaya çalışıyor” denilen açıklamada, kıdem tazminatının “tamamlayıcı emeklilik sistemi” adı altında yok edilmeye çalışıldığı belirtilerek, “Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya, daraltmaya ve budamaya dönük her türlü girişime karşıyız” ifadelerinin altı çizildi.

Türkiye’nin gündeminin kıdem tazminatı olmadığı kaydedilen açıklamada, şunlar vurguladı: “Kıdem tazminatı bir işveren yükümlülüğüdür, son ücret üzerinden hesaplanır ve iş güvencesi dayanağıdır. Kıdem tazminatını işveren yükümlülüğü olmaktan çıkaracak, son ücret ile bağını koparacak, iş güvencesi dayanağı olmaktan çıkaracak her türlü dayatma, bir müzakerenin değil ancak mücadelenin konusu olabilir.”

“İşiniz işsizlik sorununu çözmek. İstihdam yaratmak. Vatandaşın gelirini korumaktır. İşiniz salgın günlerinde çöken ekonomiyi canlandırmaktır.”