Ebru Gündeş de Zarrab'la saklanacak mı?

Ebru Gündeş de Zarrab'la saklanacak mı?

Eşiyle en son 45 bin dolar rüşvet karşılığında gardiyandan aldığı içkinin yanında telefonla görüntülü konuşma yapan Zarrab’ın, isterse Ebru Gündeş’i yeni bir kimlik ve belki yeni bir yüzle saklanacağı yere yanına isteme hakkı olduğu kaydedildi.

New York’ta tanıklığı sürmekte olan Reza Zarrab’ın hapishaneden kurtulmak için devletle yaptığı yazılı anlaşmanın detaylarının ortaya çıkmaya başladığı belirtildi.

Habertürk yazarı Serdar Turgut, ‘Ebru Gündeş de saklanacak mı?’ başlığıyla yazdığı yazıda, “Suçunu itiraf etmesi ve suçun ortaya çıkarılması için yardımcı olması karşılığında tanık koruma programına alınmasının detaylarının anlatıldığı resmi evrakta (plea aggrement), ‘işbirliği yapan kişinin çıktığı anda hayati tehlike tehdidi altında olabileceği anlaşıldığında tanık koruma programına alınabileceği’ yazıyor. Eğer gerekirse suratını da estetik cerrahiyle değiştirebileceği ve isterse sevdiklerini, yakınlarını da bu program dahilinde yanına alabileceği söyleniyor” dedi. Turgut, özetle  şunları yazdı:

“- Karısıyla en son 45 bin dolar rüşvet karşılığında gardiyandan aldığı içkinin yanında telefonla görüntülü konuşma yapan Zarrab’ın, eğer isterse Ebru Gündeş’i yeni bir kimlikle (ve belki de yeni bir yüzle) saklanacağı şehir ve kasabaya yanına isteme hakkı olduğu anlaşılıyor.

- Meşhur olmak için bunca yıldır uğraşan Ebru Gündeş’in hayatının geri kalan bölümünü gizlilik koşullarında yaşamayı kabul etmesi oldukça zor olmalı. Bundan böyle hep saklanmak durumunda olacak Zarrab’ın çocuğunu daha sonra nasıl göreceği de potansiyel bir sorun olarak görülüyor. Zarrab saklanma hayatına geçtiği zaman cep telefonuyla karısını ve çocuğunu aradığı takdirde bu yolla bir süre sonra yerinin ortaya çıkması ihtimaline karşı neler yapılacağını izlemek de heyecanlı olacak doğrusu.

ZARARI ÖDEME TAAHHÜDÜ

- Zarrrab, imza attığı o anlaşmada ayrıca Amerika’ya verdiği zararı da karşılama taahhüdünde bulunuyor. İfadesinde yapmış olduğu tüm işlerden toplam 150 milyon dolara yakın para kazandığını söyleyen Zarrab’ın, Amerika’ya verdiği iddia edilen zararın bunun çok üstünde olması gerekiyor. Türkiye de onun mal varlığına el koymuş olduğundan onun bu taahhüdünü nasıl yerine getireceği de merak konusu. Diyorum ki, mal varlığına el koymuş olduğu için Amerika bu parayı Türkiye’den ister mi acaba?”