'Ecevitçiler, demokrasi ve Cumhuriyet güçlerinin yanında yer alacaktır'

'Ecevitçiler, demokrasi ve Cumhuriyet güçlerinin yanında yer alacaktır'

23 Haziran'da yapılacak seçimöncesi DSP Genel Başkanı'nın AKP ile işbirliği yaptığı tavrını eleştiren DSP Genel Başkan Adayı Ayşe Hazal Beytaş, tüm demokratik solcuların ve Ecevitçilerin İmamoğlu'nun bulunduğu yerde olacaklarını söyledi.

İstanbu seçimleriyle ilgili açıklama yapan DSP Genel Başkan Adayı Ayşe Hazal Beytaş, "Gün parti taraftarlığını bir tarafa bırakma zamanıdır. Gün çeyrek yüzyıldır bu kenti yöneten zihniyetin şehrimize ve ülkemize yaptığı tahribatı gözler önüne serme zamanıdır" dedi.

Bektaş açıklamasına şöyle devam etti: 

Çeyrek asırdır bu şehrin yağmalanmasına talan edlmesşne göz yumanlar, 31 Mart'ta halkın sağduyusuyla alt edildi ve teşhir edildi. Ancak demokrasiye cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı gerçekleştirildi. Biz demokratik solcuları üzen şey bunlarla sınırlı değil. Her zaman haksızlığa hukuksuzluğa karşı olan bir partinin genel başkanı ünvanını taşıyan kişinin bu hukuksuzluğa karşı olması gerekirken tam zıt yöndeki bir tutumla DSP'nin niçin kurulduğunu bilen CHP'ye oy vermem dedi. 

Bu nedenle DSP Genel Başkanı'nın iş birlikçi tavrını kınıyor, tüm demokratik solcuların ve Ecevitçilerin İmamoğlu2nun adıyla somutlanan Cumhuriyet ve demokrasi güçlerinin oluşturuğu CHP'de yer alacağını ifade ediyoruz.