Ekrem İmamoğlu: Karadeniz'i çirkinleştirdiler!

Ekrem İmamoğlu: Karadeniz'i çirkinleştirdiler!

Ekrem İmamoğlu Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğuydu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıı mazbatası hukuksuzca elinden alınan CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğuydu.

İmamoğlu'nun ifadelerinden bazıları şöyle: 

- Karadeniz insanının bu ülkeye kattığı değerler vardır. Özellikle bürokrasisine. Okuyanı çoktur. Niye? Doğa koşulları zor. İkinci aşama gurbette çalışma. İstanbul’a göç, son otuz yılın karşılığıdır. Deprem gibi unsurlar da etkili olmuştur. Trabzon’un, Giresun’un çok daha eskidir. Ya okuyacaksın, ya da ticaret için, çalışmak için. Gurbette fırsat aramak vardır. Akçaabat’ta tütün yetiştirirdi benim ailem. Bizim göç etmemize mani olan şey tütün üreticiliğidir.

- Horon’u folklör kursunda öğrendim. Horon iyi bir spordur. Ama halaya da ayak uydururum.

- Kendilerine göre bütün bu usulsüzlüğün nedeni olarak bunu anlatıyorlar. Soruyu sorduktan sonra Binali Yıldırım’ın suratına bakın. Mahcubiyet var. 16 milyon insanın hakkının yenildiği bir ortamda bunu çok önemli bir gerekçeymiş gibi anlatırsanız böyle mahcup olursunuz.

- O gece Saat 10’da açıklama yapan Binali Yıldırım’ı herkes gözünün önünden geçirsin. Biz ne yaptık ıslak imzalı tutanakları takip ettik. YSK hakkımızı gasp etti.

- İstanbul’un gündemi şu an bizim için israf ve tasarruf.

- 17 günde gerekçeli kararın yazılmamasının sebebi, ellerinde gerekçe yok.

- 123 sandıkta kamu görevlisi olmadığı için seçim iptal edildi diyor. Bu sandıklarda 4 tane oy pusulası vardı. Hepsini yenileyelim. Sorun kurullarda, cetvellerdeyse hepsini yenileyelim. Sonuca tesir etmiyor dediler. Elinizde 123 sandık da var, oy sayıları da var. 40 bin oy olsa 35 bin oy kullanıldı. Açıklasanıza sonucunu.

- Ülkenin yöneticisi, Sayın Cumhurbaşkanı ve rakibimiz dahil. “CHP yaptı demiyoruz” diyor. Kim çaldı? Basit bir söz değil ki. Size biri çaldı dese… Çok ağır iftira. Hakkımı yediler, hakkımızı yediler kardeşim. 16 milyon insanın hakkını yediler.

- Zaman yetmedi. İBB’de sadece özel kaleme ait araçları dizip sizi de çağıracaktım. Modelleriyle gösterecektim. Bir genel sekreterin üç arabası olur mu yahu?