'Elazığ merkezli depremde, 41 canımızı kaybettik'

'Elazığ merkezli depremde, 41 canımızı kaybettik'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Zaferler ve başarılar kadar, acılarla da yüklü tarihimizin, yeni bir acı sayfasına cuma akşamı tanık olduk. Elazığ merkezli depremde, 41 canımızı kaybettik, 1607 vatandaşımız da yaralandı.

Yıllardır devam eden ayrıştırma, kamplaştırma politikalarına rağmen, milletimiz, sevinçte ve kederde bir olabilmeyi başaran faziletiyle, bir toplumsal sınavdan daha, yüzünün akıyla çıktı."

"GÜN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMA GÜNÜDÜR"

"Benim siyaset anlayışıma göre, doğal afetlerden siyaset çıkarılmaz. Acılar ve felaketler üzerinden, siyaset yapılmaz. Böyle zamanlarda birlik ve dayanışma ruhu öne çıkmalıdır. Siyaset de bu ruhu destekleme odaklı yapılmalıdır.

Siyasetçiler olarak önceliğimiz; Arama ve kurtarma faaliyetlerinin tamamlanarak, vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir ortama, bir an önce kavuşturulması olmalıdır. Ama bu; olan bitene, kör ve sağırız demek asla değildir. Elbette ki; gelişmeleri, yapılan ve yapılmış olması gereken icraatları, toplanan vergilerin akıbetini takip ediyoruz. Elbette ki; deprem kuşağında yer alan ülkemizde, bu alandaki duyarsızlıkların hesabını soracak, sorumluların yakasına yapışacağız. Ancak bunları gündeme taşımanın zamanı, depremzede vatandaşlarımızın güvenlik ve huzurları sağlandıktan sonra olmalıdır. Bize yakışan, dünü yarın konuşmak üzere, bugün birlik olmaktır. Gün, Elazığlı vatandaşlarımızın yanında olma günüdür. Gün, Malatyalı kardeşlerimizin yanında olma günüdür."

"ÜLKEMİZİN GELDİĞİ DURUM MAALESEF HİÇ İYİ DEĞİL"

"Geçen hafta Antalya'daydık.Yanıma gelen bir annenin feryadı, ne büyük bir belayla karşı karşıya olduğumuz gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uyuşturucu belasından bahsediyorum. Ülkemizin geldiği durum, maalesef hiç iyi değil: Dünyada uyuşturucu kullanımının en hızlı arttığı üç ülkeden biri maalesef Türkiye. Mütedeyyin olduğunu iddia eden bir iktidar döneminde, 2011-2019 yılları arasındaki artış, neredeyse yüzde 100. Türkiye'de uyuşturucu kullanan kişi sayısı 1 buçuk milyonu bulmuş. Ben İçişleri Bakanlığı yaptım. Bu bela Türkiye'nin üzerinden hiç eksik olmadı. Ancak, geçmiş yıllarda transit bir geçiş noktası olan Türkiye, artık uyuşturucunun büyük bir miktarının kaldığı, kullanıcı sayısının hızla arttığı bir ülke oldu. Narkotik operasyonları elbette önemlidir. Ama görüyoruz ki, çözüm olmuyor."

"DAMAT BEY ELEKTRİK ZAMMINI AZ BULMUŞ"

"Burası çok önemli Damat Bey elektrik zammını az bulmuş. Buyurun size şımarıklığın resmi. Ben de isterim Türkiye uçsun. Ama Türkiye televizyona çıkıp uçuyoruz demekle uçmaz. Daha da olsa gelmem dediğin DAVOS’a damadını gönderip konuşturmakla olmaz. Damada, geline, görümceye, eşe, dosta teslim edilen bu sistemi bir an önce kaldırmalı; iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmalıyız buna direnmek tarihe direnmektir. Bu direnç asla başarılı olamamıştır olamayacaktır. iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem, Türkiye’nin bu sarmaldan çıkış yoludur."