'Elektronik sigaranın ülkeye girişi yasaklanacak'

'Elektronik sigaranın ülkeye girişi yasaklanacak'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sigara yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada elektronik sigaranın ülkeye girişinin yasaklanacağını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD'ye gitmeden önce havaalanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada sigara yasağı konusuna değinerek "Aracı kullanan sigara içiyor bazen ben de işaret ediyorum ayıptır diyorum. Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerindeyiz." Dedi.

NARGİLEYLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

"Gençlik yıllarımda top oynadığım yıllar kulübümüzün tavanı sigara dumanından adeta kızarırdı. Böyle sigara içerlerdi. Kim bunlar sporcu, üyeler vs. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan sigara dumanı tavan rengini değiştirir. Biz de geçer arka tarafta bilardo oynardık. Bakıyorsunuz batı ülkelerinin bir kısmı dışarıda bile sigarayı yasakladı. Biz insanımızın sağlığını ön plana çıkartmayacak mıyız? Kapalı mekanlarda asla, dışarıda bile belli yerlerde balkonlarda da hassasiyetlerimiz var. Para cezası vs. ne gerekiyorsa bunlar olacak." Diyen Erdoğan açıklamasının devamında, "Ben hala paket toplamaya devam ediyorum. Bazılarında sigara ön cepte duruyor hemen çekip alıyorum. Bir de elektronik sigara hikayesi var. Sanki neymiş dudak alışkanlığı var ya ondan dolayı yoksa zararı yok. Hepsi hikaye… Gümrükte bazı sıkıntılar var maalesef sayın bakanım da bunu duysun. İçişleri ve Gümrük Muhafaza çok daha yoğun bir savaşa girip ülkemize girişini yasaklamak ve onlara da ciddi vergiler koymak durumuyla işi çözeceğiz. Nargileyle mücadele ve nargile konusunda da aynı mücadelemizi sürdüreceğiz. Nargile sigaradan az zararlıdır diyenler saflığa yatıyor. Tam aksine nargile sigaradan daha zararlıdır." Dedi.