Emel Korkmaz: Yas tutmak yetmez, haklarını da arayacağız !

Emel Korkmaz: Yas tutmak yetmez, haklarını da arayacağız !

Eskişehir'de döverek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz yarınki İstanbul Maraton koşusuna katılım çağrısı yaptı.

Her yıl düzenlenen İstanbul Maratonu yarın başlıyor. 

Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Kormaz'ın annesi Emel Korkmaz'da maraton koşusuna katılarak Ali İsmail'i için koşacak.

BirGün'den Duygu Akpınar'ın haberine göre “Ali çok acı bir şekilde alındı aramızdan, biliyorsunuz” diyerek başlıyor sözlerine Korkmaz ve Ali İsmail’i anlatıyor: “Ali İsmail’in vefatından sonra, kaybından sonra, onun arkasından evde oturup yasını tutmak Ali İsmail’e haksızlık olur diye düşündük. Çünkü; Ali İsmail çok aktif bir çocuktu. Sosyal sorumluluk sahibi bir çocuktu, bu yüzden bir vakıf kurduk biz Ali İsmail’in adına. Ali İsmail huzurevine giden, engelli kardeşlerimize, çocuklarımıza kapak toplayan bir çocuktu, çocukları toplayıp onlara kitap okutan bir çocuktu. Birçok etkinliğe katılırdı; sokakları temizler, okul bahçelerini temizler, kimsesizler yurduna giderdi. Bu yüzden onun adına bir vakıf kurduk.”

ALİKEV’in çalışmalarını anlatan Korkmaz, “Ali’nin ardından iyi ki kurmuşuz bu vakfı” diye bahsediyor.

“Orada bir sürü çocuğumuz oldu. Okuyan çocuklarımıza destek olmak için burs veriyoruz. Geçen sene 167 çocuğumuza burs verdik. Bu sene 200’den fazla çocuğa burs vermeyi hedefliyoruz” diyor ve maratonda ALİKEV çatısı altında koşan gönüllüleri “Benimle birlikte her sene çocuklarım koşuyor, bir sürü Ali İsmail koşuyor. Her sene çoğalıyoruz” diye anlatıyor.

Korkmaz, sözlerine ‘Düş Elçileri’ ile devam ediyor: “Düş elçisi ekiplerimiz var vakfımızın bünyesinde, şimdilik 5 ilimizde mevcut. Projeler düzenliyorlar; onlara destek oluyoruz, genç sanatçı fonumuz var, müzikle ilgilenen gençlerin müzik çalışmalarını yapabilmelerine imkân sağlıyoruz. Kütüphanemiz var, çocuklar gelip orada kitap okuyorlar, derslerini çalışıyorlar, yeni arkadaşlıklar kuruyorlar. Çok güzel faaliyetlerde bulunuyoruz. Bunların hepsi Ali İsmail’in adıyla yapılıyor, bu bana çok gurur veriyor. Ali İsmail’in gururunu yaşatıyor.”

Ali İsmail’in düşleri için çağrıda bulunuyor Korkmaz, “Bu sene de 3 Kasım’da İstanbul’da koşuyoruz. Hatay’da iki yıldır Hatay Barış Koşusu düzenliyoruz. Orada da Ali İsmail’in hayallerinin peşinden, geçtiği sokaklarda koşuyoruz, oturduğu parkların önünden geçiyoruz. Yanımda olabilenleri 3 Kasım’da koşuya bekliyorum, olamayanları da düşlerimize ortak olmak için bağışta bulunarak desteklerini bekliyorum.”

“Ali İsmail’in katilleri belli fakat cezalandırılmadılar, caydırıcı bir ceza almadılar. Şu an bizim davamız Anayasa Mahkemesi’nde, oradan bir şey çıkmazsa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. Tabii ki bunların sonucunda Ali İsmail geri gelmeyecek ama başka analar ağlamasın diye mücadelemize devam edeceğiz. Bunun için çaba sarf edeceğiz.”

Gezi Davası’nın yeniden açılması üzerine düşüncelerini anlatan Korkmaz, sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Sadece ağacı, insanları koruyan, güzel bir dünya hayali kuran insanlar yargılanıyor. Biz, ilk Gezi Davası’na geldik. Bunların olmaması gerekiyordu. İnsanlar doğayı savunuyorlar, çocuklarımızın daha güzel bir geleceğe sahip olması için mücadele ediyorlar ama maalesef bunun yüzünden yargılanıyorlar, çok acı bir şey.” şeklinde konuştu.