Emniyet'te bağış yapmayanlar isyan ediyor

Emniyet'te bağış yapmayanlar isyan ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yardım kampanyasına katılım sağlanması için il ve ilçe emniyet müdürlüklerine yazı gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü, bağış tarifesi belirlemişti. Tarife memurları rahatsız ederken, zorunlu tutulması ise isyan çıkarttı. İtiraz etmek isteyen memurlar 'sicillerinin bozulması'ndan endişe ediyorlar.

'BAĞIŞ' İÇİN RÜTBEYE GÖRE TARİFE BELİRLENMİŞTİ

KRT'nin özel haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü'nden il ve ilçe müdürlüklerine gönderilen duyuruda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını nedeniyle devletin kasasından vatandaşlara yardım yapmak yerine millete giderek başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası' için belirlenen yardım miktarlarına uyulması istenmişti. Gönderilen yazıda, “1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki personelden 500 TL, 2. 3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki personelden 250 TL, Emniyet Amiri, Başkomiser, Komiser ve Komiser Yadımcısı rütbesindeki personelden 150 TL, Kıdemli Başpolis, Başpolis ve Polis Memuru rütbesindeki personelden 100 TL olmak üzere maddi yardımda bulunmak isteyen personelimizin Nisan ayı maaşlarından kesinti yapılmak üzere birimlerine dilekçe ile müracaat etmesi yeterli olacaktır” denilmişti.

SOYLU 'ZORUNLU BAĞIŞ'I DOĞRULADI

Bu yazıyı doğrulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir" demişti.

WHATSAPP GRUPLARINDA MOBBİNG

Emniyet mensuplarının kendi aralarında oluşturdukları ve her rütbeden polis memurunun yer aldığı WhatsApp gruplarında 'bağış' yapmayanların belirlenmesi için çalışma başlatıldığı iddia ifade edildi.

Yazışmalarda, liste hazırlandığı, gönüllü katılmak isteyenlerin dilekçeleri idari büroya ulaştırmaları, katılmak istemeyenlerin ise bunu yazmaları gerektiği belirtilirken, 'liste yapılacağı' ifadesi dikkat çekti.

SİCİL KORKUSU İSYAN ETTİRDİ

Kampanyaya katılmak istemeyen memurların, yapılacak listelerden sonra sicilleriyle oynanacağı, baskıya maruz kalacakları endişesiyle bağışa mecbur kaldıkları ifade ediliyor.

İŞTE İSYANIN BELGESİ:

Emniyet'te bağış yapmayanlar isyan ediyor