Emrah Serbes davasında flaş gelişme!

Emrah Serbes davasında flaş gelişme!

Senarist yazar Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası onandı.

İzmir - Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı 3 kişinin ölümüne neden olan, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezasının Bölge Adliye Mahkemesi'nde onanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı da cezanın onanmasını isteyerek, dosyayı Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi'ne gönderdi. Ceza Dairesi'nin, dosyayı inceleyeceği ve Emrah Serbes ile ilgili son kararı vereceği belirtildi.

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ONANDI

Emrah Serbes hakkında, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, yargılamanın ardından önce 10 yıl hapis cezası verdi ve 'bilinçli taksirle öldürme' hükümlerini uygulayıp, cezayı 13 yıl 4 aya çıkardı. Heyet, ayrıca Serbes'in sürücü belgesine de 2 yıl 6 ay süreyle el koyulmasına karar verip, cezada indirim uygulamadı. Kazada ilk önce sürücü olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Kenan Doğru da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kazada babasını, annesini ve kız kardeşini yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, cezayı az buldukları için, Emrah Serbes'in avukatı ise daha az ceza verilmesi için mahkeme kararına karşı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulundu. Davaya bakan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14'üncü Ceza Dairesi'nce de geçen yılın Kasım ayındaki son duruşmada, Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası onandı.

NE OLMUŞTU?

22 Eylül 2017 tarihinde Aydın-İzmir otoyolunda meydana gelen kazada İstanbul'dan İzmir'e giden ve içinde yazar Emrah Serbes ile şoförü Kenan Doğru'nun bulunduğu araç Aydın Özçelik yönetimindeki araca arkadan çarpmış, sürücü Aydın Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, ağır yaralanan Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı Torba Devlet Hastanesi'nde 22 gün sonra yaşamını yitirmişti. Emrah Serbes'in şoförü Kenan Doğru kazadan sonra tutuklanmış, Emrah Serbes ise kazadan 6 gün sonra sosyal medya üzerinden itiraf mektubunu paylaşarak kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu açıklamıştı. Ardından Emrah Serbes tutuklandı, Kenan Doğru da tahliye edilmişti.