Erdem Gül: Kadınlar kazanacak, hep birlikte kazanacağız!

Erdem Gül: Kadınlar kazanacak, hep birlikte kazanacağız!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Adalı kadınlar ile bir araya gelen CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, "Bu mücadelede en büyük güvencemiz, hayatı, umudu ve morali temsil eden kadınlarımızdır. Kadınlar kazanacak." dedi.

Yurt Haber Merkezi

CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" vesilesiyle Adalı kadınlar ile bir araya geldi. Eşi Aslı Işık Gül ile birlikte kadınlarla kahvaltıda buluşan Erdem Gül, kahvaltı masalarını tek tek ziyaret ederek, kadınlara kırmızı karanfil verdi.

Burgazadası Kültür ve Kalkınma Derneği'nin ev sahipliğinde, Antigoni Restaurant'ta yapılan kahvaltıya CHP'den 25'inci ve 26'ncı dönem İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ile CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat da eşlik etti.

'KADINLAR KAZANACAK'

Gül, sosyal medya hesabından ise şu mesajı paylaştı:

"Türkiye’nin üzerine çöken sisi ve karamsar bulutları dağıtmak zorundayız. Adalarımıza da bu sisin çökmesine izin vermeyeceğiz. Bu mücadelede en büyük güvencemiz, hayatı, umudu ve morali temsil eden kadınlarımızdır. Kadınlar kazanacak. Hep birlikte kazanacağız."

'KADINA GERÇEKTEN ÖNEM VEREN SİYASİ ANLAYIŞI İKTİDARA TAŞIMALIYIZ'

Yedekçi ise, günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkemizde kadınlar ve çocuklara yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çeken Yedekçi, siyasi iktidarın kadına yönelik ayrımcı politikarını eleştirdi. "Türkiye'yi aydınlık yarınlara çıkarmak için, kadına gerçekten önem veren siyasi anlayışı iktidara taşımalıyız" diyen Yedekçi, kadın dayanışmasını daha da büyütmek gerektiğini vurguladı.

Yedekçi, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda ilerleyen biz kadınlar varız, buradayız!" dedi. 

Adalı kadınlara bir mesaj da veren Yedekçi, "Adalar Belediye Başkan adayımız Erdem Gül'ün eşitlikçi anlayışına kadınlar olarak tam destek sunacağız." diye konuştu. 

Burgazadası Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Hıdır Uvaçin de yaptığı konuşmada ayrımcılık politikalarının son bulması için mücadeleyi büyütmek gerektiğini belirtti.