Erdoğan'a Meclis'te çok zor üniversite diploması sorusu

Erdoğan'a Meclis'te çok zor üniversite diploması sorusu

CHP İzmir milletvekili, YURT yazarı Mustafa Balbay; "Eyy Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı dedenin şehitlik belgesini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı da üniversite diplomanı açıklasa!" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi mezunları programında "Bu ülke ve bu milletin değerlerine yaslanamadığı için küresel bir marka haline gelme çabalarında da hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır Dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görmekle yerli ve milli duruş sahibi olmak birbirinin zıddı değildir" değerlendirmesini yapmıştı. Erdoğan'ın bu çıkışına CHP İzmir milletvekili YURT yazarı Mustafa Balbay ilginç bir bakış açısı getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bazı sorular sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dedesinin 1. Dünya Savaşı’ndaki Sarıkamış Harekatında şehit olduğuna dair Milli Savunma Bakanlığı arşiv kayıtlarında isminin yer almadığına ilişkin bazı iddialarına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı belgeli şekilde yanıt verdi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan arşiv taramaları sonucunda; Rize Askerlik Şubesi Başkanlığına ait 8355 Numaralı Askerde Kayıp olanlara ait Silahaltı defterinin 213’üncü sayfasında, Rize ili Ulucami köyünden Mutioğullarından lakaplı Mustafa oğlu 1882 doğumlu Kemal’in askerde meçhul 30.01.1337 (Mühür-Osman) şeklinde yazılı olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Mustafa Balbay'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a; "Milli Savunma Bakanlığı bugün dedesinin şehit olduğunu ve belgesi ile açıkladı. Acaba Milli Eğitim Bakanlığı da böyle bir bilgilendirme yapacak mı?" sorusunu yöneltti.

CHP milletvekili Mustafa Balbay'ın Meclis'te yaptığı konuşma şu şekilde:

FETÖ İLE MÜCADE KAPSAMINDA KAPATILAN 15 ÜNİVERSİTENİN 14'Ü AKP ZAMANINDA KURULDU

Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, 'Boğaziçi Üniversitesi'nin dünya sıralamasında yer almamasının başlıca nedeninin milli ve manevi değerlerimize dayanmamak olarak gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanı'na buradan sormak istiyorum, acaba bu değerlere dayanarak dünyada ön sıralarda yer alan hangi üniversitelerimiz var onları sayabilir mi? Biz de onları örnek alsak ve incelesek... FETÖ ile mücadele kapsamında kapatılan 15 üniversitenin 14'ü AKP iktidarı döneminde kuruldu. Acaba bunların hangi değerleri eksikti?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HANGİ ÜNİVERSİTEDEN MEZUN?

Cumhurbaşkanı üniversite mezunu ancak hangi üniversiteden mezun olduğunu bilemiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın hangi üniversiteden mezun olduğunu öğrensek, diplomasına bakıp milli ve manevi değerlerimize sahip hangi üniversite olduğunu bilmek istiyoruz.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLGİLENDİRME YAPACAK MI?

Milli Savunma Bakanlığı bugün dedesinin şehit olduğunu ve belgesi ile açıkladı. Acaba Milli Eğitim Bakanlığı da böyle bir bilgilendirme yapacak mı?