Erdoğan cuma namazı çıkışı İstanbullular için ne söyledi?

Erdoğan cuma namazı çıkışı İstanbullular için ne söyledi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan seçime günler kala Cuma namazı çıkışı açıklama geldi. Recep Tayyip Erdoğan "İnanıyorum ki özellikle İstanbul dışına çıkmış vatandaşlarımızın, İstanbullu hemşehrilerimizin bu seçim için geri dönüşleri çok ama çok önemli. Zira bu demokratik görevlerini tüm İstanbullu hemşehrilerimin hakkıyla yerine getirmeleri büyük önem arz ediyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Erdoğan Demokratik görevi bütün vatandaşların yerine getirmesi büyük önem taşıyor. İstanbul dışına çıkmış olan vatandaşlarımızın bu seçim için geri dönüşleri çok önemli. Kampanya süreci içinde organizasyon heyetinin bize yüklediği görevler var. Parti teşkilatımızın yaptığı çalışmalar var. Seçmenimiz görevini yerine getirecektir. 

1 milyon 700 bin sandığa gitmeyen seçmeni minimize etmek, neredeyse sıfıra indirmek çok önemli.

Doğu Akdeniz

Biz Kıbrıslı soydaşlarımızın haklarını korumakta kararlıyız. Yeni aldığımız sondaj gemilerimiz de bölgeye intikal ediyor. Onların korunmaları noktasında silahlı kuvvetlerimizin ilgili fırkateynleri bölgede. Bölgede çıkacak olan münhasır, petrol veya diğer noktalarda Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Biz bunu yedirtmeyiz. Diplomatik ilişkilerimiz var. Bunun dışında da bize ait olan haklar var.

Yeni Af Yasası

Adalet Bakanımız bu işle uğraşıyor. Karar çıkınca haber vereceğiz.