Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler!

Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel afetinin yaşandığı Ordu'da incelemelerde bulundu. Öncelikli hedefin çöken Cevizdere Köprüsü'nün yapılması olduğunu söyleyen Erdoğan, fındıktaki zararın da karşılanacağı mesajını verdi. Ardından Ünye'de konuşan Erdoğan, 'NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz' dedi. Erdoğan üçüncü durağı olan Rize'de ise, 'Tehditle bizi bir yere çekmeye çalışan kusura bakmasın. Türkiye'ye tehdit sökmez. Biz bir hukuk devletiyiz' şeklinde kon

Ordu'nun Ünye ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

— (ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları) Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit dili ile bu milleti asla yola getiremezsiniz. Biz, hukuk dilinden, haktan anlarız.

— Biz hak, hukuk neyse onun gereğini yaparız ama tehdide gelince kusura bakmasınlar. 'Şunu, bunu vermeyeceğiz.' Senin olsun, verme; bizde olanlar bize yeter.

— Biz düştüğümüz yerden evelallah kalkarız. Dün kalktık, bugün de yarın da kalkarız. Yeter ki milletim ayakta dursun.

— Buradan tekrar sesleniyorum ABD'dekilere. Yazık yazık. Siz NATO'daki bir stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz.

'BİZ BİR HUKUK DEVLETİYİZ'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de halka espriler yaparak hitap etti. 

Erdoğan: Yeni bir Türkiye kuruyoruz. Bu bize nasip oldu. Tarih 24 Haziran'ı böyle yazacak.

ABD'yi rotesto eden sloganlar üzerine Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: Hiç kafaya takmıyorum. ABD stratejik ortağını bir papza değişiyorsa kusura bakmasın. Tehditle bizi bir yere çekmeye çalışan kusura bakmasın. Türkiye'ye tehdit sökmez. Biz bir hukuk devletiyiz. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var.  Türkiye'de bayağı dolar var. ABD'den İHA istedik vermediler, şimdi silahlı İHA üretiyoruz, kendi SİHA'mız var