Erdoğan'dan deprem açıklaması: Yaralılar var

Erdoğan'dan deprem açıklaması: Yaralılar var

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün meydana gelen İstanbul depremiyle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "8 kişi hafif yaralandı, binalarda hafif hasarlar var" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'da meydana gelen 5.8'lik deprem sonrası açıklama yaptı. 8 kişinin hafif yaralandığını aktaran Erdoğan, "BM 74’üncü Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiğim New York’tan yurda dönmüş bulunuyoruz. Tam da hava sahasına girdiğimiz anda İstanbul ve çevresini etkileyen Silivri merkezli bir deprem haberini aldık. Depremin büyüklüğü AFAD ölçümlerine göre 5,8 olarak ölçüldü. Şu an itibarıyla 28 artçı sarsıntı kaydedildi. Artçıların devamı olabilir. 8 kişi hafif şekilde yaralandı. Bazı binalarda hafif hasarlar söz konusu. Oldukça ciddi sayılabilecek büyüklükteki bu depreme rağmen küçük birtakım hasarlar dışında yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık. Depremle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor" dedi.

'KÖPRÜLERDE HASAR SÖZ KONUSU DEĞİL'
Köprülerde hasar meydana geldiği iddialarına değinen Erdoğan, "Bu tür zamanlarda biliyorsunuz çok açıklama yapanlar olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın. Az önce sosyal medyada baktım bir kadın bir tweet atmış. Bu tweet de 'Köprüleri kullanmayın, köprünün halatları koptu' böyle densizlik yapanlar da var. Böyle bir şey söz konusu değil" açıklamasında bulundu.