Erdoğan'dan S-400 açıklaması

Erdoğan'dan S-400 açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya'dan teslim edilmeye başlanan S-400'ler hakkında konuşma yaptı. Erdoğan, "Biz, S-400'leri alarak savaşa hazırlanmıyoruz. Barışı ve kendi milli güvenliğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyiip Erdoğan, ana akım medya genel yayın yönetmenleri, bazı yazar ve akademisyenlerle Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi.

S-400 tanıtım filminin gösterilmesinin ardından konuşan Erdoğan, hep bir ağızdan aynı haberleri yapan medya unsurlarına "Türkiye'nin milli güvenliği ve egemenlik hakları bakımından önemli bir tartışma olan S-400 tedariki konusunda gösterdikleri onurlu duruş için" şükranlarını sundu.

Erdoğan, "Ülkemizin, S-400 alımı ve bu çerçevede süren tartışmalar bize, milletimizin sağduyusu ve irfanı ile bunların sesi olduğuna inandığım medya duyarlılığının tüm gücüyle ayakta olduğunu göstermiştir. İnşallah 82 milyon olarak hepimizin ortak geleceğini ilgilendiren diğer tüm hususlarda da benzer bir kenetlenme ortaya koyacağımıza inanıyorum." dedi.