Erdoğan'dan Şırnaklılara : Ayrımcılığın hesabını sormak boynumun borcudur

Erdoğan'dan Şırnaklılara : Ayrımcılığın hesabını sormak boynumun borcudur

Erdoğan, AKP Şırnak İl Başkanlığı’nın 7’nci Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Erdoğan, Şırnak’a okul, yol, hastane yaptıklarını belirterek, Şırnaklılara şöyle seslendi:

Erdoğan, AKP Şırnak Kongresinde Şırnaklıların ayrımcılığa uğramadığını söyleyerek, “Herhangi bir eksiklik varsa işte ülkenin cumhurbaşkanı, AK Parti'nin genel başkanı burada. Muhatabınız doğrudan benim. Size hem demokrasi hem kalkınma anlamında en küçük bir ayrımcılık yapılıyorsa failinden hesabını sormak boynumun borcudur” dedi.


 “Okullarınızın diğer okullardan; yollarınızın diğer yollardan, güvenlik ve adalet kurumlarımızın hizmetlerinden diğer yerlerden; hastanelerinizin diğer hastanelerden bir eksiği var mı? Tüm bu konularda herhangi bir eksiklik varsa işte ülkenin cumhurbaşkanı, AK Parti'nin genel başkanı burada. Muhatabınız doğrudan benim. Size hem demokrasi hem kalkınma anlamında en küçük bir ayrımcılık yapılıyorsa failinden hesabını sormak boynumun borcudur. "

Erdoğan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısına da değinerek, Ermenistan’ı ateşkesi bozmakla ve AGİT Minsk Grubu’nu da Ermenistan’ın yanında yer almakla suçladı. Erdoğan, şunları söyledi:

“Batı şu anda Azerbaycan'ın yanında değil. Bu gece ateşkes ilan edildi ama ateşkesi Ermeniler yine bozdu. Batı ses çıkarmıyor. Türkiye ses çıkardığı zaman 'Türkiye'ye bak ya hiç de sessiz durmuyor' diyorlar. Durmayacağız, hakkın ve haklının yanında yer alacağız.”

“Biz neden Azerbaycan'da varız, kardeşlerimizin yanındayız. Ne deniyor? MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar. Şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı ciddi bir mücadelenin içerisindeler. Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Rusya, ABD ve Fransa, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. Rabbim yardımcılar olsun. İnanıyorum ki bu toprakları Ermenilerden kurtaracaklar."