Erdoğan, gençlerle buluştu

Erdoğan, gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençlerle bir araya geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, Adana ve Van'da Vefa Sosyal Destek gruplarına yapılan saldırıları gündeme getirerek, "Van ve Adana'da olduğu gibi milletle bağlarını koparmışların bırakın insanımız yardım etmeyi yapılan yardımı yapılan yardıma bile tahammül gösterememesi gayet doğaldır" dedi. 

Erdoğan, "Gençlerimizin salgın sürecinde ortaya koyduğu özveriyi takdir etmek istiyorum. STK'larda yer alan Vefa Sosyal Destek gruplarında yer alan gençlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Gezi Parkı eylemlerine de atıf yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ağaç bahanesiyle sokakları ateşe verenler, esnafın malını mülkünü yağmalayanlar da aynı zihniyetin mensuplarıdır. 1960 darbesinden itibaren Türkiye ne çektiyse hangi opreasyon maruz kaldıysa hepsinin arkasında bunların siliüeti vardır. 1970'lerde gençlerimizi birbirine kırdırıp kanları üzerinden siyasi ikbal devşirenler de yine bunlardır. Biz artık bu güruhu çok iyi tanıyor, sinsi emellerini çok iyi görüyoruz. İnsanımızın inancına hakaret ederek, milletimizin sinir uçlarıyla oynayarak ne yapmaya çalıştıklarının da gayet iyi farkındayız. Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi sokak terörüne da asla boyun eğmeyeceğiz. Hukuk, demokrasi ve özgürlükleri güçlendirirken, siyasete şiddet karıştıran şehir eşkiyalarını unutmayacağız." 

Erdoğan gençlere uyarıda bulunarak,"Bu ülkenin geçlerinin arasına kims enifak tohumu sokamayacaktır. Gençlerimizden özellikle sosyal medyada sahte isimler, sahte hesaplar arkasına saklanan provakatörlere karşı uyanık olmalarını bekliyorum" dedi.