'Erdoğan'ı devirmek için Gül'ün adaylığının kullanılması tehlikeli girişim'

'Erdoğan'ı devirmek için Gül'ün adaylığının kullanılması tehlikeli girişim'

Abdullah Gül’ün toplumun güvenliğinden çok 2019’da adaylık planlaması nedeniyle kararnameyi eleştirdiği belirtilirken, ‘Bu kararname uygulanırsa Gül’ün dahi aday olmasının anlamının kalmayacağı’ öne sürüldü. Kararname ile ne amaçlanıyor, Gül'ün adaylığının kullanılması neden tehlikeli? İşte ayrıntılar...

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün toplumun güvenliğinden çok 2019’da aday olmayı planladığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşündüğü için 696 sayılı kararnamenin değiştirilmesini istediğini belirtti.

'İKTİDARI UZATMA PLANI'

Bulut, “Çünkü bu kararname uygulanırsa, Abdullah Gül'ün dahi aday olmasının bir anlamı kalmayacak! Çünkü okurumuz Akın Hacısalihoğlu'nun belirttiği gibi "Bu kararname, iktidarı kaybetmemek için planlanmıştır. Yani seçimlerden çıkan sonuç beğenilmezse önce kaos çıkarılması, ardından da seçimlerin iptali gelebilir. 'Yazı gelirse ben kazandım, tura gelirse sen kaybettin!' Bu kararname, iktidarı uzatma planıdır. Saray, orada beş yıl oturmak için yapılmamıştır!" diye yazdı. Bulut, bugünkü köşe yazısında, şu görüşleri savundu:

‘TÜRKİYE SEYİRCİ KALAMAZ’

“696 sayılı kararname, İran'daki devrim muhafızları ve sokaklara kadar yaygın olan Besic tipi örgütlenmeye imkân veriyor! İran rejimi. 38 yıldır bu örgütlenmeler ile ayakta duruyor. Demokratik gelenekleri olan Türkiye'nin aynı sistemi uygulaması, çok büyük bir gerileme olur. Tabii Türkiye, sokak sokak kontrol edilebilecek bir ülke değil.

İktidar her ne kadar sivillere 15 Temmuz darbe girişimi ve "devamındaki eylemlere" şiddet kullanarak müdahale etmesi durumunda ceza muafiyeti getirmiş ve silahlı eğitim yapan gruplara göz yummuş ise de Türkiye bu duruma seyirci kalmaz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Son dönemlerde üniformalı bazı kişiler ellerinde uzun namlulu silahlarla dolaşıyor. Örneğin Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları olduğunu duyuyoruz. Bunların seçim döneminde istenmeyen bir sonucun çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bu vahim iddialar araştırılsın ve bize de bilgi verilsin." uyarısı, Türkiye'nin seyirci kalmayacağının bir göstergesidir. Bazılarının Konyalılık veya Tokatlılık bilinciyle bu tür olayların olmadığını öne sürmeleri çok basit çıkışlardır. Kimsenin Konya'ya, Tokat'a laf ettiği yok! Silâhlı eğitim yapan gruplar kendilerini gizlemiyor ki! Size ne oluyor?

‘ERDOĞAN KADAR GÜL DE SORUMLUDUR’

Bir de iktidar, muhalifleri etkisiz duruma getirmişken, Abdullah Gül'ün ortaya çıkmasına çok bozuldu. Yoksa Abdullah Gül, Türkiye için bir alternatif değil. Gül, sonuç olarak Türkçe Güroymak'ı Ermenice Norşin yaptıran bir kişidir ve Türkiye'nin yönetiminde bulunması sakıncalıdır. Zaten, 12 Eylül'de İngiltere dönüşü gözaltına alınmasının sebebi de bu sakıncaydı ama Sabahattin Zaim ve Nevzat Yalçıntaş'ın koruması altında Cumhurbaşkanlığına kadar yükselebildi!

Şimdi "Erdoğan'ı devirmek" için Gül'ün adaylığını kullanmak da tehlikeli bir girişim olur. Zira Türkiye'nin bugünkü durumundan Tayyip Erdoğan kadar Abdullah Gül de sorumludur. 2007 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, İsrail'in güvenliği ve tanınmış sınırlar içinde yaşama hakkına sahip olmasının, Türkiye'nin Orta Doğu politikasının değişmez önceliklerinden olduğunu söylemişti!”