Erdoğan'ı düşündüren anket sonuçları: Erime devam ediyor

Erdoğan'ı düşündüren anket sonuçları: Erime devam ediyor

31 Mart yerel seçimlerinde İBB'yi Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını bilen ADA'nın yayınladığı son ankette,AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarında ciddi bir oy kaybı olduğu görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını bilen ADA Kamuoyu Araştırma Şirketi, Türkiye Gündem Araştırması adı verdiği bir anket yayımladı. 

Ankette, yerel seçimlerden yaralı çıkan ve son dönemde yeni parti çalışmaları nedeniyle yaşanan istifalarla zor günler yaşayan iktidar partisi ve  Erdoğan'ın oylarındaki erimenin devam ettiği görüldü.

19-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında 26 il genelinde gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında 18 yaş üzeri 1721 kişi ile görüşüldü. Ankete göre hem AKP'nin hem de Erdoğan'ın oyu ciddi oranda eridi. AKP ve Erdoğan'a destek açıklayanların oranı yüzde 40'ın altında kaldı. Ankete göre, AKP'nin yüzde 37.5 kadar düştüğü görülürken, Erdoğan'ın oyunun ise yüzde 39.1'e geriledi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN MEMNUNİYET
Ankette yer alan "Başkanlık sisteminden memnun musunuz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 61.5'i "hayır", yüzde 38.5'i de "evet" yanıtını verdi. 

"Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" sorusuna ise, katılımcıların yüzde 44.9'u ekonomi, yüzde 17'si işsizlik, yüzde 6'sı Suriyeliler, yüzde 5.2'si terör, yüzde 2.9'u da demokrasi, hak,hukuk ve adalet yanıtını verdi.