'Erdoğan'ın baş belası' yine görüntü yayınladı

'Erdoğan'ın baş belası' yine görüntü yayınladı

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın aynı konu üzerinde çok çabuk fikir ve söylem değiştirmesi ile ilgili görüntüler yayınlamaya devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile erken seçim kararı alan AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, kesinlikle seçimlerin 2019'da olacağını söylediği görüntüleri yayınladı. Balbay'ın yayınladığı görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. 

CHP'li Balbay, Erdoğan'ın erken seçim iddiları üzerine, "Bizim bunlardan korkmak gibi bir derdimiz yok, daktilolar Başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki öyle bir durum yok. Bunlarla sen halkı aldatamazsın, demokrasilerde zaman bellidir, vakti seçimler yapılır. Sen şimdi Eyy Kılıçdaroğlu, 2019'a hazırlan" dediği görüntüleri paylatı. Balbay'ın paylaştığı görüntülerin sonunda Erdoğan'ın bugün Beştepe'de yaptığı erken seçim açıklaması yer aldı. Balbay video ile birlikte şu açıklamayı paylaştı:

Yeni bir RTE klasiği.
Dün; seçim, zamanında, 2019’da yapılacak.
Bugün; hemen seçim yapmaya karar verdik.
Korkunun ecele faydası yok; hodri meydan!

CHP'li Balbay, AKP ve MHP'nin erken seçim kararı almasını da twitter hesabı üzerinden şu şekilde değerlendirdi:

Demokrasilerde başlıca çıkış yolu seçimdir. AKP’nin her türlü  hilesine, hurdasına, alavere dalaveresine karşın,  geleceğimizi halka emanet edeceğiz. 24 Haziran, huzurlu, mutlu bir yaz başlangıcı olsun.

24 Haziran’da üniversite sınavları var. AKP-MHP halktan o kadar  kopuk ki milyonlarca gencin heyecanına aldırmadı. Onlar için önümüzdeki nesiller değil önümüzdeki seçimler önemli. Gençler 24 Haziran'da cevabını verecektir.

Balbay, OHAL'in 7'nci kez uzatılmasını da, "OHAL 7. kez uzatıldı. Bunun anlamı, iktidarın, “ben bu ülkeyi bir türlü olağan hale getiremiyorum” demesidir. Olağan, huzurlu, aydınlık Türkiye 24 Haziran’dan sonra" şeklinde değerlendirdi.

İŞTE O VİDEO: